Şaibeli müdür hâlâ görevinin başında

BİRGÜN EGE

Yolsuzluk, suistimal ve “karanlık” ilişkilerle gündeme gelen İzmir’deki TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde başlatılan soruşturma sonrası Ergün Yurtçu’nun TCDD 3. Bölge Müdürlüğü görevinden alınmasına rağmen Bölge Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürdüğü belirtildi.

BirGün’ün gündeme getirdiği, TCDD İşletmesi 3. Bölge Müdürlüğü’nden son 5 yılda yaklaşık 14 milyon 446 bin 594 TL ile en az 17 ihale alan Selahattin Baykara ile TCDD 3. Bölge Müdürü Vekili Ergun Yurtçu’nun okey masasında görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, BTS Merkez Yürütme Kurulu, Yurtçu’nun görevden el çektirilmesiyle ilgili müracaatta bulunulduğunu açıklamıştı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi Başkanı Erdal Akyol konu hakkında yaptığı açıklamada, “Daha önce birçok Bölge Müdürü ve Bölge Müdür yardımcısı hiçbir şaibeye karışmamış olmasına rağmen Araştırmacı veya Başuzman unvanına düşürüldü. Hakkında pek çok şaibe bulunan ve pek çok soruşturma açılmış olan Bölge Müdür Yardımcısı Ergün Yurtçu, hiçbir görev verilmese de mevcut unvanı olan Bölge Müdür Yardımcısı unvanıyla organizasyon şemasında yer almaya devam ediyor” dedi.

Akyol şunları söyledi: “Daha önce de hakkındaki 14 soruşturmada olduğu gibi devam eden soruşturmalardan da kurtarılmak istendiği kuşkusunu uyandırmaktadır. Bu soruşturmaların açılmasını nasıl sağladıysak, kamu yararı gözeterek devam eden soruşturmaların da takipçisi olup üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz.”