2009 yılında yaşamını yitiren şair Kemal Özer anısına dostlarının katkılarıyla hazırlanan Kemal Özer İçin Anı Fotoğrafları adlı kitap Yordam Kitap tarafından yayınlandı.
Kitabın tanıtımı ve Kemal Özer’i anmak için yarın bir de etkinlik gerçekleştiriliyor. Kitapta  Doğan Hızlan, Özdemir İnce, Ülkü Tamer, Sennur Sezer, Cengiz Gündoğdu, Afşar Timuçin, Ataol Behramoğlu ve B. Sadık Albayrak’ın Kemal Özer’in ardından kaleme aldıkları yazılar ile  Adnan Özyalçıner, Refik Durbaş,  Mustafa Bayram Mısır, Burcu Turan, Hüseyin Duygu, Turgay Fişekçi, Peter Poulsen ve Mustafa Özmen’in Kemal Özer’in şiiri üzerine değerlendirmelerine yer veriliyor.
Simge Özer’in bölüm sonlarında yer alan anıları ise Kemal Özer’i daha yakından tanımamızı sağlıyor. Kitabın sonunda, Kemal Özer’in eserlerine ilişkin bir kaynakçaya da yer veriliyor.
Bugün kitapçı raflarında yer alacak kitabı tanıtmak ve 76. yaşında Kemal Özer’i anmak için yarın Kadıköy, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde saat 15:00’te bir etkinlik de düzenlenecek.