Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde inşası süren Ada Hayat Projesi'nin altyapı çalışmaları çerçevesinde 55 mahallede su kesintisi yaşanacağını duyurdu.

Kaynak: İHA
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden su kesintisi uyarısı: 55 mahalle etkilenecek
Fotoğraf: AA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde inşası süren Ada Hayat Projesi’nin içme suyu hatları deplase ve bağlantı çalışmaları çerçevesinde 55 mahallede su kesintisi yaşanacağını bildirdi. Su kesintisi,18 Haziran Pazar gece saatlerinde başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehir merkezinde inşa çalışmaları devam eden Ada Hayat Projesi’nin altyapı çalışmaları çerçevesinde Cumhuriyet Mahallesi ve Orhan Cami mevkiinde yer alan çelik isale hattı mevcut yerinden Orhan Cami ve Uzun Çarşı bölgesine deplase edilerek, bağlantıları yapılacak. 18 Haziran Pazar saat 21.00’da su kesintisi ile birlikte başlayacak çalışmaların sabah saatlerine kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Merkez ilçemizde bulunan 55 mahallemizde pazar gecesinden pazartesi sabah saatlerine kadar su kesintisi yaşanacak. Kesintinin en kısa sürede giderilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcayacak. Sakarya için hayata geçirilecek her bir adımda ve projede altyapının önemini bir kez daha vurguluyoruz. Bugünden aldığımız önlemler ve hayata geçirdiğimiz çalışmalar ile güçlü altyapı ağımız ile projelerin gelecek yıllarda yaşayabileceği sorunlara şimdiden çözüm oluyoruz. Çalışmalar boyunca rahatsızlık verdiğimiz vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Su kesintisinden etkilenecek 55 mahalle

Yenidoğan, Pabuççular, Kömürlük, Poyrazlar, Semerciler, Demirbey, Cumhuriyet, Karaköy, Akıncılar, Taşlık, Yenicami, Kozluk, Çukurahmediye, Rüstemler, Yenigün, Çelebiler, Tepekum, Çerçiler, Kurtuluş, Kasımlar, İstiklal, Hacıramazanlar, Sakarya, Kurtbeyler, Ozanlar, Solaklar, Tekeler, Çökekler, Dağdibi, Budaklar, Tığcılar, Bayraktar, Yahyalar, Abalı, Orta, Hacılar, Karaosman, İlyaslar, Yağcılar, Yeşilyurt, Güneşler Merkez, Bileciler, Güneşler Yeni, Doğancılar, Tuzla, Turnadere, Karakamış, Kavaklıorman, Çamyolu, Çağlayan, Süleymanbey, Türkbeykışla (Söğütlü), Bağlar, Maksudiye (Söğütlü), Köprübaşı (Adapazarı) mahallelerinin su kesintisinden etkileneceği açıklandı.