Mardin'den Sakarya'ya fındık toplamaya gelen işçilere saldıran 2 kişi serbest bırakıldı.

Sakarya’da mevsimlik işçilere saldıranlar serbest bırakıldı

Mardin Mazıdağı'ndan Sakarya'ya giden fındık işçilerinin, işveren ve köylülerin saldırısına uğramasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 2 kişi adliyedeki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığınca, olaya karıştığı belirlenen K.C. ve H.C. hakkında "tehdit" ve "yaralama" iddiasıyla gözaltı kararı alındı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Jandarma tarafından yakalanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan 2 kişi, adli kontrol şartıyla salıverildi.

SALDIRI IRKÇI

İşçilerle konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşananları BirGün’e anlatmıştı.

İşçiler orada çalışırken bir tartışma yaşandığını söyleyen Gergerlioğlu, “Bir işveren ‘Neden böyle it sürüsü gibi geldiniz’ demiş. Onlar da bize böyle diyen birisinin yanında çalışmayız, dedikten sonra 7 8 kişi saldırmış ve darp etmişler. Saldırganlar ‘Burası Sakarya, Mardin değil’ demişler. İşçilere Kürt oldukları için bir laf duymadıklarını söylediler ancak ‘Burası Mardin değil’ ifadeleri alt metni olan ifadeler. Burada bazı bilinçaltı laflar var” ifadelerini kullanmıştı.