İddialar üzerine Şakran cezaevine giden Av. Akdoğdu, cezaevi savcısının, her şeyin dört dörtlük olduğu yönünde ifade kullandığını söyledi

Şakran Cezaevi: Savcıya göre her şey dört dörtlük

ELÇİN YILDIRAL e.yildiral@gmail.com

İzmir’in Aliağa ilçesinde, taciz ve cinsel istismar iddialarıyla sık sık gündeme gelen Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, bu kez üç kız çocuğunun hamile olduğu ve tek kişilik hücrelerde tutulduğu yönündeki bir başka iddiayla gündeme geldi. İddialar üzerine ÖHD’den Av. Fatma Derya Demirer, ÇHD’den Av. Erdoğan Akdoğdu ile HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü çocuklarla görüşmek ve inceleme yapmak üzere cezaevine gitti. Çocuklarla ve cezaevi savcısıyla görüşen Av. Erdoğan Akdoğdu, Y.I.’nın 8 aylık bebeği olduğunu, N.G. ve B.K.’nin de hamile olduklarını belirterek, üç çocuğun da cezaevine girmeden önce hamile kaldığını belirtti.

REVİRE İZİN YOK
Akdoğan, “Cezaevi savcısının, arkadaşlarıyla tartıştığı veya kavga ettiği zaman B.K.’nın tek kişilik hücrede kalmak için başvuruda bulunduğunu belirttiğini kaydetti. B.K.’nın daha önce gardiyan Gönül Ateş ile tartıştığı yönünde bilgi aldıklarını aktaran Akdoğan, ‘’Ağrıları olduğu bir gün butona basmışlar. Gardiyan Ateş’e durumu anlatmışlar ancak ‘Sana nasıl inanacağım’ diyerek B.K.’nın revire çıkmasına izin vermemiş. Siyasi tutuklu kadınların şikâyeti üzerine gardiyan Ateş hakkında soruşturma başlatılmış” dedi.

YANLIŞ TUTANAK
Tutuklu hamile kız çocuklarından N.G.’nin ağrıları nedeniyle doktora gitmek istediğini, fakat götürülmediğini belirten Akdoğan, ‘’Hastaneye götürülmeyen N.G. ağrı kesici bir ilaç alıyor ve hamile olduğu için ilaçtan olumsuz etkileniyor. N.G.’yi hastaneye götürüyorlar, ‘Kendisine zarar verdi’ şeklinde de tutanak tutuyorlar” diye konuştu. N.G.’nin dün doktor kontrolü olduğunu ancak ‘’Bir kişi için devletin mazotunu mu harcayacağız” denilerek, kontrole götürülmediğini öğrendiklerini belirten Akdoğan, B.K.’yı ziyaret eden kimsenin olmadığını da kaydetti.

HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK
Çocukların büyükler için inşa edilen cezaevinde kaldığını, cezaevi koşullarının çocuklar için uygun olmadığını belirten Akdoğan, cezaevi savcısıyla görüştüklerinde savcının, her şeyin dört dörtlük olduğu, sorunu çocukların çıkardığı yönünde ifade kullandığını söyledi.