CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. YSK’nin bir an önce İstanbul seçim sürecini sonlandırması gerektiğini söyledi, Çubuk’taki linç girişimine de değindi: “Şehit cenazesindeki hareket beni derinden yaralamıştır.” Kılıçdaroğlu, özetle şunları dile getirdi: • Asıl görev şimdi başlıyor: 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz […]

Saldırının ardından ilk grup toplantısı: YSK kumpası bozmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. YSK’nin bir an önce İstanbul seçim sürecini sonlandırması gerektiğini söyledi, Çubuk’taki linç girişimine de değindi: “Şehit cenazesindeki hareket beni derinden yaralamıştır.”

Kılıçdaroğlu, özetle şunları dile getirdi:

Asıl görev şimdi başlıyor: 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor.

YSK bir an önce karar versin: YSK hâlâ karar vermedi. YSK’nin bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz. YSK, üzerinde kurulan baskılara boyun eğmemek zorundadır. Demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak zorundadır. Bir an önce kararı verin.

FETÖ suçlaması akıl tutulmasıdır: Cumhuriyet gazetesinin yazarları FETÖ ile suçluyorlar. Akıl tutulması… Ortada bir hukuksuzluk, adaletsizlik var. Sözcü gazetesi, Türkiye’nin en çok okunan gazetesi… Susturmak istiyorlar.

Cenazeye katılan tek genel başkan bendim: Cenaze namazını doğru dürüst kıldırmadılar. Akkuzu köyünün sakinlerine bir şey söylemiyorum, benim gündeme getirmek istediğim provokasyon yapan insanlardır. O şehit cenazesine katılan tek genel başkan benim. Daha namazın başında, sloganlar, hakaretler atıldı… Geldiğimiz nokta şudur: Bana yapılan linç girişiminden çok şehit cenazesine yapılan haksızlığı eleştiriyorum. Şehit cenazesindeki hareket beni derinden yaralamıştır. Arkasından bir linç girişimi. Bunu yapmak istiyorlardı, yapamadılar, beceremediler.

Verilmiş sadakamız varmış. Hayatımda iki kez akrep denilen araca bindim. Biri Şavşat’taki terör örgütü PKK saldırısıydı. Akkuzulu köyünde de yine bir akrep aracına bindim. Hiç kimse unutmasın, bu partinin koltuğunda ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.