1 Mayıs bu yıl tarihi kutlamalara sahne olacak. Salgın nedeniyle alanlarda kitlesel buluşmalar gerçekleşmeyecek olsa da balkonlardan işyerleri ve fabrikalara kadar her yerde coşkulu kutlamalar yapılacak

Salgın ve yasağa inat her yer 1 Mayıs

İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs bu yıl tarihi anlara sahne olacak. İçinde bulunulan olağanüstü salgın koşulları nedeniyle 1 Mayıs bu yıl meydanlarda kitlesel olarak kutlanamasa da işyerlerinden balkonlara, pencerelerden fabrikalara her yerde coşkuyla kutlanacak. Emek ve meslek örgütleri, sendikalar, siyasi parti, kurum ve kitle örgütleri her nerde olunursa olunsun; evlerin balkonlarından fabrikalara sokağa çıkma yasağının ilan edildiği kentler dahil bulunulan her mekânın 1 Mayıs alanına çevireceklerini vurguladı.

Salgın emekçilerin birlik ve dayanışmasının önemini bir kez daha gösterirken, yapılan açıklamalarda emek sömürüsünün, güvencesizliğin, işsizliğin, çalışma koşullarının ve de hak gasplarının bu süreçte daha da derinleştiğine dikkat çekildi. Bu gidişata “dur” demek için işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin sesini daha fazla yükseltmekten başka bir yolunun olmadığının ifade edildiği açıklamalarda, “Her nerede olursak olalım, yüreğimizin attığı her yer yeri 1 Mayıs Meydanı’na” dönüştürelim çağrısı yapıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla gerçekleşecek kutlamada ise tüm ülkede saat 21.00’de aynı anda 1 Mayıs Marşı okunacak. Yurttaşlar da günler öncesinden ev ve balkonlarına 1 Mayıs afiş ve dövizleri asarken gün boyu bu coşku devam edecek. Evlerinden çıkamayanlar kendi talep talepleriyle kutlamalara katılacak.