Salgında rekor vaka sayısının görülmesinin ardından aşılamaya ilişkin uyarılarını tekrarlayan Sağlık Bakanı Koca, "Ağır vakaların önlenmesi için aşılarımızı yaptırmalı, hatırlatma dozunu olmalıyız. Vakaların hızlı yayıldığı bu dönemde aşıyla birlikte tedbirlerin de önemini çok artırıyor" dedi.

Salgında en yüksek günlük vaka sayısı kaydedilmişti: Koca'dan tedbir uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılmasının ardından aşı uyarısını yineledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ağır vakaların önlenmesi için aşılarımızı yaptırmalı, hatırlatma dozunu olmalıyız" ifadelerini kullanan Koca, şöyle devam etti: "Fakat aşı anında cevap vermez, etki etmesi için süreye ihtiyaç var. Bu durum, vakaların hızlı yayıldığı bu dönemde aşıyla birlikte tedbirlerin de önemini çok artırıyor."

EN YÜKSEK GÜNLÜK VAKA SAYISI KAYDEDİLDİ

Sağlık Bakanlığı’nın 6 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 418 bin 823 testten 68 bin 413’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 156 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 25 bin 502 olarak açıklandı. Dün (6 Ocak) açıklanan vaka sayısı, koronavirüs salgınının en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

salginda-en-yuksek-gunluk-vaka-sayisi-kaydedilmisti-koca-dan-tedbir-uyarisi-964809-1.