Salihli’nin Çapaklı Mahallesine yapılmak istenen Biyogaz Enerji Santraline karşı köylüler yolu kapattı.

Salihli Çapaklı’da halk, enerji tesisini engellemek için yolu kapattı

BERKAY SAĞOL

Manisa’nın Salihli ilçesinde yurttaşlar enerji santrallerine karşı mücadelelerine devam ediyor. Ege Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çapaklı Mahallesine Biyogaz Enerji Santrali (3,120 MWe, 3,21 MWm, 3,56 MWth) ve Gübre Üretim Tesisi, yaklaşık 34.4 bin metrekare yüzölçümlü alan üzerine yapılması planlanıyor.

Köylüler ve yaşam savunucuları kurulmak istenen enerji santraline karşı iptal davası açtı. Şirketin ise iptal davasının kararını beklemeden santral için yol yapım çalışmalarına başladığı öğrenildi. Şirketin yol yapım çalışmasını engellemek isteyen köylüler, sabah saatlerinde iş makinelerini engelleyerek yolu kapattı ve daha sonra iş makinelerini alandan uzaklaştırdı.

KÖYLÜ TESİSİ İSTEMİYOR

Çapaklı'da yaşayan Basri Yalvaç ise yaptığı açıklamada, köylünün bu tesisi istemediğini söyleyerek, “Şirkete karşı açılan 3 farklı dava devam ederken, şirket 15 Temmuz günü arazilerimize iş makinelerini sokarak, topraklarımıza zarar verdi. Bu konuyla ilgili hem savcılığa hem mahkemeye başvuru yaptık. Buna rağmen şirket yol yapım çalışmalarına devam etti. Bugün köylü bu çalışmalara dur demek istedi ve yolun yapıldığı alana gelerek, iş makinelerini alana sokmadı” diye konuştu.

salihli-capakli-da-koyluler-enerji-tesisini-engellemek-icin-yolu-kapatti-759286-1.

salihli-capakli-da-koyluler-enerji-tesisini-engellemek-icin-yolu-kapatti-759287-1.