Salihli Devlet Hastanesi'nde, Covid-19 şüpheli hasta başvurusu sonrası hastane personelini tedbir almaları konusunda uyardıkları için ceza verilen SES üyesi sağlık emekçilerinin cezaları iptal edildi

Salihli Devlet Hastanesi’nde SES üyesine verilen ceza iptal edildi

BERKAY SAĞOL

Salihli Devlet Hastanesi'nde, 13 Mart’ta Covid-19 şüpheli hasta başvurusu sonrası hastanede çalışan sağlık emekçilerini tedbir almaları ve kendilerini korumaları için uyaran sendika yöneticileri suç işlemiş sayıldı. Hastane yönetimi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şubesi yönetici ve üyelerine kınama cezası verdi.

Cezalara karşı Manisa İl Disiplin Kurulu’na itiraz eden SES Manisa Şubesi’nin itirazı kabul edildi ve SES üyesi sağlık emekçilerine verilen cezalar iptal edildi. Sürece dair açıklama yapan SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel, hastanedeki arkadaşlarının yaptığı uyarıları, halk sağlığını ve sağlık emekçilerinin sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

MÜCADELENİN KAZANACAĞINI BİLİYORUZ

Bilgilendirmeyi aslında idarenin yapması gerektiğini vurgulayan Demirel, “Bilgilendirme yapılmamış ve sağlık emekçileri arasında kaygı ve korkuya, gerekli önlemler alınmadığı içinde bulaşlara sebebiyet verilmiştir. Ayrıca yürütülen soruşturmada üyelerimize şeffaf davranılmamış, soruşturma usulüne uygun yürütülmemiş ve atanan muhakkik ile üyelerimiz hiç karşılaşmamıştır. Tüm bu itiraz sebeplerimizin yanında soruşturmanın kasti bir nedenle yapıldığını düşünmekteyiz. Bu tutum sendikamızın oradaki müdahalesinden rahatsız olunduğunun bir göstergesidir. Sonrasında yine aynı arkadaşlarımıza yapılan maske takmak konusundaki uyarı yazıları da bu nedenledir. Bu biz sağlık emekçilerine yönelik yapılan bir mobbingtir. Bütün bunları içeren itirazımız İl Disiplin kurulunca kabul görülmüş ve cezaları iptal edilmiştir. Biz her zaman biliyoruz haklının ve mücadele edenin kazanacağını” diye konuştu.