Hrant Dink’in katili Ogün Samast İstanbul Emniyeti’nde çekilen fotoğraflarından ikisinde de gülüyor. Samast’ın fotoğraftaki bu ‘rahat’ hali, Samsun’da başlayan ‘ilginin’ İstanbul’da...

Hrant Dink’in katili Ogün Samast İstanbul Emniyeti’nde çekilen fotoğraflarından ikisinde de gülüyor. Samast’ın fotoğraftaki bu ‘rahat’ hali, Samsun’da başlayan ‘ilginin’ İstanbul’da da sürdüğünü belgeledi. Cinayetin ardından dava dosyasına giren iki fotoğraf, gün ışığına yeni çıktı.

Radikal gazetesinin haberine göre, Hrant Dink’in katili Ogün Samast, Samsun’da Terörle Mücadele (TEM) Şubesi çay ocağında Atatürk’ün “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” yazılı posterin önünde ve eline Türk bayrağı tutuşturularak çekilen fotoğraflarından yedi saat sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde aynı ‘ilgiyle’ karşılandı.

Samast, burada çekilen iki fotoğrafında, bir cinayet zanlısı olduğu halde etrafa saçtığı gülücüklerle dikkat çekiyor. Dink ailesi ve sevenlerini rencide eden, polisin tarafsızlığına gölge düşüren bu fotoğraflar, bir ‘utanç belgesi’ olarak Dink dava dosyasında yerini aldı.