İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Mancester City ile İnter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final müsabakasında Manchester City taraftarı olan Yaakov Kris'in açtığı Ukrayna bayrağına polis müdahale etti. Ukrayna Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Yuriy Zapisotskiy, Kiev'in UEFA'dan bir açıklama istediğini söyledi.

Şampiyonlar Ligi finalinde Ukrayna bayrağı açan taraftara polis müdahale etti
Casual Ultra Official / Twitter (Ekran Görüntüsü)

İstanbul'da oynanan Manchester City ile İnter arasında gerçekleşen Şampiyonlar Ligi final müsabakasında bayrak krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Karşılaşmayı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda izleyen Manchester City taraftarı Yaakov Kris isimli bir taraftarın açtığı Ukrayna bayrağına polis müdahale etmek istedi.   

Guardian'a konuşan Manchester City taraftarı, yetkililerin kendisine bayrağın kaldırılma gerekçesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi.   

 "VİDEOYU KAPATMAMI İSTEDİLER"

Konuya dair konuşan Manchester City taraftarı Yaakov Kris şunları kaydetti:  

"Maç başlamadan bir buçuk saat önce tribünlere gittim ve Ukrayna bayrağını astım. Kimse de bana bir şey söylemedi. Bir polisten Ukrayna bayrağıyla fotoğrafımı çekmesini istedim ve o da çekti. Ancak 10 dakika sonra elinde Türkiye Futbol Federasyonu tabelası olan takım elbiseli bir adam geldi ve bayrağı indirmemi söyledi. Ona stadyumda Tunus, Arnavutluk, Kazakistan ve Filistin bayrakları varken Ukrayna bayrağını asmanın neden mümkün olmadığını sordum. Bunlar sadece o akşam tribünlerde gördüğüm bayraklar. Ancak bana bir açıklama yapılmadı. Bayrağımı elimden aldılar. Geri istedim ve bana verdiler. Bayrağı tekrar tribüne koymaya başladım çünkü bana neden yasak olduğunu açıklamadılar. Ancak stadyum çalışanları bayrağı elimden almaya başladılar, kollarıma vurdular. Her şeyi videoya çektim. Benden videoyu kapatmamı istediler ama kapatmadım. Daha sonra videoyu telefonumdan silmemi istediler. Sonra bana sigara içip içmediğimi sordular. Ben de hayır dedim. Onlarla birlikte stadyumun dışına çıkmamı istediler ama nereye gideceklerini söylemediler. Ben reddettim. Videoyu silmeyeceğimi söyledim. Birkaç dakika sonra Manchester City taraftarları yanıma geldi ve beni korudu. Beni taraftar tribünlerine götürdüler ve tüm maçı onlarla birlikte geçirdim."

KİEV, UEFA'DAN YANIT BEKLİYOR

Ukrayna Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Yuriy Zapisotskiy, City taraftarının herhangi bir kuralı ihlal etmiş gibi görünmediğini ve Kiev'in UEFA'dan bir açıklama istediğini söyledi.

Zapisotskiy şunları söyledi: 

"Durumun açıklığa kavuşturulması ve taraftarın UEFA  kurallarını ihlal edip etmediğinin değerlendirilmesi için bir talep gönderdik. Bu konularda oldukça hassasız. Şu ana kadar herhangi bir yanıt gelmedi."