Samsun ÖDP'den zamlara karşı eylem: Krize ve baskı rejimine karşı tek çare halk iktidarıdır

Samsun ÖDP, zamlara ve krize karşı eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada "Artık yeter diyoruz" denilerek, "Şimdi bizleri her adımıyla daha da yoksullaştıran bu çarpık düzene karşı mücadele etme zamanıdır! Şimdi her yerde zamlara, hayat pahalılığına, işsizliğe ve yoksulluğa karşı sesimizi yükseltme zamanıdır diyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

Her güne yeni bir zamla uyanıyoruz. Son olarak elektriğe % 15 zam yapıldı. Bu zamla beraber elektrik, Temmuz-Ekim 2019 arasında toplam %30 zamlandı. Bir yıl içerisinde ise %60 zamlanmış oldu. Sadece elektrik değil, doğalgazdan gıdaya kadar her şeye üst üste zamlar yapılıyor. Doğalgaza son bir yıl içerisinde %52,akaryakıta %30, gıda ürünlerine ise %50 zam uygulandı.

Bütün bu zamlar yetmiyormuş gibi hepimizin bildiği üzere AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında; suya %25,sayaç okuma bedeline ise % 150 zam yaparak SASKİ’nin uğradığı zararı Samsun halkından çıkarmak istemektedir.

Soframızdaki ekmeğe, cebimizdeki üç kuruşa göz dikenler pişkin pişkin açıklamalarla karşımıza çıkıp “ekonomi uçuşa geçti” diyor. Soruyoruz; halk üst üste gelen zamların, pahalılığının, yoksulluğun ve işsizliğin altında ezilirken ekonomi kimin için uçuşa geçiyor? Kaçak saray için 2018 yılında 943 milyon TL harcama yapılıyor, emekçiler iş cinayetlerinde öldürülürken patronlar kârlarına kâr katıyor. Ekonomik krizin yükünü halkın üzerine yıkarak, Saray’ın lüksünü, patronun kasasını uçurmaya devam ediyorlar. AKP iktidarı, kendilerine ve sermaye sahiplerine han hamam derken, halka zamları ve zulmü reva görüyor.

Türkiye’yi IMF’siz bir IMF programı altına soktular. İşsizlik her geçen gün büyüyor. Ataması yapılmayan öğretmenlerin, işsizlik kıskacında üniversite mezunu gençlerin, sömürü düzeni içerisindeki genç işçilerin intihar haberleri her gün katlanarak devam ediyor. Emeğiyle geçinenler yoksulluğa mahkum ediliyor. Zamlar ve pahalılık altında milyonlar geçinemiyor, geçinemiyoruz.

Ekonomik kriz ve yağma düzeni, etkisini sadece zamlarla göstermiyor. Ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginlikleri de yerli ve yabancı sermaye gruplarına peşkeş çekiliyor. Kaz dağlarından, Cerattepe’ye kadar doğal güzelliklerimiz kar hırsı yüzünden yok ediliyor. Şimdi ise Samsun’da Şahin dağlarındaki maden arama çalışmalarıyla ve Çarşamba ovasına kurulmak istenen Biyo-kütle santraliyle saldırılar devam ediyor. Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak son yapılan bu zamların ve ilimize dönük bu çevre saldırılarının takipçisi olacağız, mücadele edeceğiz. Bütün halkımızı da bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz.

ARTIK YETER DİYORUZ!

Şimdi bizleri her adımıyla daha da yoksullaştıran bu çarpık düzene karşı mücadele etme zamanıdır!

Şimdi her yerde zamlara, hayat pahalılığına, işsizliğe ve yoksulluğa karşı sesimizi yükseltme zamanıdır! Diyoruz.

Ve biliyoruz ki ekonomik krize ve bu baskı rejimine karşı tek çözüm tek çare halk iktidarıdır.

Samsun Özgürlük ve Dayanışma Partisi

samsun-odp-den-zamlara-karsi-eylem-krize-ve-baski-rejimine-karsi-tek-care-halk-iktidaridir-633361-1.