Maraş merkezli deprem nedeniyle enkazdan kurtarılmayı bekleyen 2 sanatçının daha cansız bedenine ulaşıldı. Yüzlerce sanatçı ise hâlâ kurtarılmayı bekliyor.

Sanat dünyasında kayıplar artıyor
Sanatçı Hüseyin Şahin’in çalışması.

Kültür Sanat Servisi

Ülkeyi yasa boğan Maraş merkezli depremde sanat dünyasından kayıplar sürüyor. 4 gündür enkaz altında kurtarılmayı bekleyen iki sanatçının daha cansız bedenine ulaşıldı. Yüzlercesinin ise akıbeti belirsizliğini koruyor.

Sahne programı için Manmaraş’a giden ve enkaz altında kaldığı öğrenilen Türk halk müziği sanatçısı Pınar Can yaşamını yitiren müzisyenlerden biri. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Instagram adresinden paylaşım yapan Akay, “Maalesef az önce acı haber geldi! Şarkıcı arkadaşımız Pınar Can, Maraş’a sahne programı için gitmişti. Kaldığı otel yıkılan ve enkaz altında kalan Pınar’ın, maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Mekânı cennet olsun, Allah ailesine sabır versin inşallah” ifadelerini kullandı.

Pınar Can / Yasin CanPınar Can / Yasin Can

Günlerdir enkaz altında kurtarılmayı bekleyen bir diğer isim olan müzisyen Yasin Can için de acı haber geldi. Yasin Can’ın haberi ise Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)’nin Twitter paylaşımında duyuruldu. Paylaşımda, “MESAM olarak derin üzüntü içindeyiz. Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonucu bir üyemizi daha kaybettik. MESAM ailesinin değerli üyesi Yasin Can ve onunla birlikte hayatını kaybeden iki çocuğuna Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Adıyaman’da iki çocuğu ile birlikte yaşayan müzisyenin önce çocuklarının ardından da kendisinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Can’ın geçen yıl eşini kanser nedeniyle kaybettiği öğrenildi.

***

DEPREMZEDELERE SANATSAL DESTEK

Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden birçok sanatçı, depremin ardından, sosyal medya hesaplarında, depremden etkilenenler için sanatsal paylaşımlarda bulundu. İllustratör Robin Yayla “Türkiye haritası ile dayanışma için elini uzatan bir kol" çizimini, “Dünyanın dört bir yanında bu mesajı okuyanlar, deprem molozları altında halkımızın yardımınıza ihtiyacı var” ifadeleriyle paylaştı. Dijital sanatçı Hüseyin Şahin "artside" isimli Instagram hesabında hazırladığı grafik tasarımını yayınladı. Sosyal medya kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği tasarıma Şahin, şunları yazdı: “Deprem konusunda yeterli hassasiyetimiz ve donanımımız maalesef yok. Çok büyük felaket oldu. Umarım tekrarı olmaz. Hep beraber bu günleri de atlatacağız…”

Ahmet Adnan Saygun’un Ahmet Adnan Saygun’un