Sanat, iktidara biat etmeyecek

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Toplumsal Araştırmalar Kültür Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Kadıköy Şubesi, şubat ayı ilk okur-yazar buluşmasını gerçekleştirdi. Bu kez SOL Kültür Yayınları’ndan çıkan ilk öykü kitabı ‘Kasabanın Akşam Halleri’ ile okurların karşısına çıkan müzisyen Erdal Güney ile kitaptaki öyküleri resimleyen Fahrettin Engin Erdoğan, gazeteci Mehmet Emin Kurnaz’ın sorularını yanıtladı.


Kitabın ortaya çıkma sürecinin yanı sıra edebiyata dair pek çok başlığın konuşulduğu etkinlikte, iktidarın son dönem sanat üzerindeki artan baskısı öne çıkan başlık oldu. Erdal Güney, 20 yıllık AKP iktidarının kültürel alanda hegemonya kuramadığını vurgularken sanatın iktidara biat etmediğinin de altını çizdi. Fahrettin Engin Erdoğan ise sanatçılara ve eserlerine toplum olarak daha fazla sahip çıkmak gerektiğine dikkat çekti. Güney ve Erdoğan etkinliğin ardından okurlara kitaplarını imzaladı.

TAKSAV Kadıköy Şubesi, şubat ayı etkinlikleri kapsamında 13 Şubat Pazar günü saat 15:00’da ilk romanı Deli İbram Divanı ile okurlarının karşısına çıkan öyküleriyle tanıdığımız usta yazar Ahmet Büke’yi ağılayacak.

sanat-iktidara-biat-etmeyecek-977384-1.