Sanat özgürleştirir: Sinemada dans

ANIL VARLI

Dünyadan en güncel dans filmlerini Türkiye’deki sanat tutkunlarına ulaştırmak amacıyla düzenlenen Sinema Dans Ankara; 22-26 Kasım tarihleri arasında, 5. kez Ankara’da düzenleniyor.

Goethe-Institut Ankara ve AresArt Film ve Performans Sanatları’nın işbirliği, Hollanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle gerçekleşecek festivalde, Avrupa’dan ve Dünya’dan en güncel ve en nitelikli dans filmleri izleyici ile buluşurken, Türkiye, Kıbrıs, Italya ve Fransa’dan olmak 16 yeni dans filmi dünya prömiyeri gerçekleştirecek. Festival kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlik ve film gösterimlerine katılım ücretsiz. SinemaDansAnkara2018 Uluslararası Dans Film Festivali’nin bu yılki ana teması “Disiplinlerarası Etkileşim ve Dijitalleşme” olarak belirlendi. Festivalde SinemaDansForum adı altında, Türkiye, Almanya, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve İspanya Dans Filmleri Festival Direktörleri ve profesyonelleri dans filminin uluslararası geleceğini tartışacaklar.

Orman gibi Kardeşçesine
Festival programı kapsamında ‘Kardeş Ülkelerin Sanatı Yarışma Filmleri Gösterimi ve Sanatçılarla Söyleşi’, ‘Hollanda Cinedans Seçkisi ve Festival Koordinatörü Andreas Hannes ile Söyleşi’ ve ‘Yaşamak Tek ve Hür: Festival temsilcileri SinemaDans’larını tanıtıyor ve 1 Orman gibi Kardeşçesine’ etkinliği düzenlenecek. Festivalin kapanışı ise 26 Kasım Pazartesi akşamı Alara Bozbey ve Cebrail Esen’in sunduğu tören ile olacak.