İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırının ardından sanatçılar tepki gösterdi. Sanatçılar "Bu ülke karanlığa teslim olmayacak" dedi.

Sanatçılardan İmamoğlu’na yönelik saldırıya tepki: Bu ülke karanlığa teslim olmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde uğradığı taşlı saldırıya sanatçılardan tepki yağdı.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan sanatçılar İmamoğlu’na ve Erzurumlulara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Sağduyu çağrısında bulunan sanatçılar seçimlerde demokrasi kültürünün kazanacağına dikkat çekti.

“İYİLİĞİN KAZANMASINA HASRETİZ”

Tarkan: Geçmiş olsun Sn. Ekrem İmamoğlu. Geçmiş olsun Erzurumlu vatandaşlar. Yaralananlara acil şifalar dilerim. Ne kadar üzücü ki kardeş kardeşe düşman edildi memleketimizde. Aynı bayrak altında birbiriyle savaş içinde. Çok yazık… Şimdi bu ayıbı düzeltme, buna neden olanlara “dur”…

Harun Tekin: Mutlak bir çöküşle gerçek bir umut arasında bir seçim yapacağız. Bu seçim ilk turda bitmeli. Geçmiş olsun Ekrem İmamoğlu. Her şey çok güzel olacak.

Fazıl Say: Geçmiş olsun Ekrem İmamoğlu. Hepimiz şimdi, ne yapacağımızı daha da iyi biliyoruz. Daha da güçleniyoruz. 14 Mayıs’ta tüm halk bir bütün olarak ülkemize de yaşamlarımıza da sahip çıkacağız. Geliyoruz. Yüreğimizle geliyoruz.

Gülşen: Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Hepimizin ortak isteği ülkemizde sevgi-saygı, birlik ve beraberlik içinde huzurla yaşamak. Tersi kabul edilemez. Hak ettiğimiz aydınlık, huzur dolu günlere.

Cem Yılmaz: ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ Memleketimin her sağduyulu insanının bu güzel dileğinin gerçek olmasını canı gönülden diliyorum. Geçmiş olsun Ekrem başkan. Ekrem İmamoğlu bir mitingde Türk bayrağı ile süslenmiş alanda insanlara taş atmak 2023’te olduğumuzu unutturdu, bu ve bunun gibi yüzlerce sebep! İyiliğin kazanmasına hasretiz.

Hazal Kaya: Yazıklar olsun! Çoluğu çocuğu, genci, yaşlıyı taşlattınız. Yazıklar olsun!

Gonca Vuslateri: Geçmiş olsun Sayın Ekrem İmamoğlu. Mücadelenin bu şekilde gerçekleştiğini biliyoruz. Artık hepimiz dijital dünya pastasının büyük bir parçasıyız. Şiddetin, öfkenin çözüm olmadığını yıllar içinde gördük. Sandığa gideceğiz, oyumuzu vereceğiz.

Burhan Şeşen: Erzurum'da İmamoğlu'na taş atan vandallar kadar orada put gibi duran polisler de suçlu.Onların Emniyet Müdürleri de.Erzurum Valisi de.İçişleri Bakanı da.Sizi yargılamak çocuklarımıza olan borcumuz.Kaçamayacaksınız.

“YOLUMUZ SEVGİ VE ADALET YOLU”

Birce Akalay: Erzurum’da Sayın İmamoğlu’na yönelik saldırıyı tüm kalbimle kınıyorum. Maalesef insanların canına kast edebilecek seviyede vandalizm ve fanatizimi ‘milliyetçilik’ ile karıştıran kişiler, derdini konuşarak ya da tartışarak dile getirebilecek eğitim ve gelişmişlik düzeyine ulaşmanın, bunun için çok çalışmanın, gerçek milliyetçilik olduğunu biliyor olsalardı. Güzel kardeşim, bizleri şiddete ve vandallığa sürükleyen hiçbir tavır Atatürk İlke ve İnkılapları’ndaki ‘Milliyetçilik’ ilkesi ile örtüşemez. Tüm bu çaba içimizdeki vatan sever duygularımızı kullanmak içindir. Umarım yakın zamanda ülkemizde her düşüncenin kendini özgürce ifade edebildiği, her gencin hakkı olan eğitim ve öğretimin daha ulaşılabilir olduğu, sevgi ve adaleti merkezine alan demokrasi kalemlerinin artık ülkemiz için huzuru inşa ettiği günlere kavuşabiliriz. Sizi çok seviyoruz Sn. Kemal Kılıçdaroğlu. Bunu öncelikle sade bir vatandaş olarak söylemek isterim. Kalbimde bir yerlerde hasretini duyduğum ülkeme az kaldı. Yolumuz sevgi ve adalet yolu. Bizler de sizler gibi kudretli ve inançlıyız ki bu kötülük, bu kaos bir gün bitecek elbet.

Sarp Apak: Bunu da gördük. Sorumluların hepsini hesap verirken de görürüz umarım. Çok geçmiş olsun Erzurum ve sayın Ekrem İmamoğlu

Hasan Can Kaya: Ellerinde Türk bayraklarıyla, aileleri ile bir aradayken, taşla saldırılma kabusunu yaşayan Erzurumlu vatandaşlara, Sayın Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Birbirimizi severek, anlayarak, sağduyuyla güzel günlere kavuşmak dileğiyle

Erol Evgin: Gözbebeğimiz İstanbul’umuzun Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve masum vatandaşlarımıza yapılan çirkin saldırıyı, bu saldırıya göz yumanları ve önlem almayanları, şiddetle kınıyorum.

“ORGANİZE KÖTÜLÜK SINIR TANIMIYOR”

Şahan Gökbakar: Organize kötülük sınır tanımıyor. Bazen hakaret ediyor, bazen taş atıyor, bazen deli saçması iftiralarla algı yapıyor, ayrıştırıyor, nefret ekiyor, bölüyor! Asla utanmıyor. Sınırsızca saldırıyor ve açıkça tehdit ediyor. Erzurum da yaşanan olaylar da, terör üzerinden ülkenin yarısından fazlasına atılan iftiralar da akıl alır gibi değil. İyi, vicdanlı, sağduyulu ve bu Cumhuriyeti çok seven insanlar olarak, beraberce bu kötülüğün karşısında duracağız. Onurlu, gururlu şerefli ve namuslu hayatlarımızı sevgi ve huzur içinde hep birlikte yaşayacağız hiç merak etmeyin!

Nazan Öncel: Her daim herkesi kucaklayıcı dil ve üslupla konuşan sayın Ekrem İmamoğlu geçmiş olsun. Her şey çok güzel olacak.

Hayko Cepkin: Yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilerim. Sizlere ve halkımıza da geçmiş olsun. İlk be son denemeleri olarak kalması dileklerim ile…

“BUNLAR KÖTÜLÜĞÜN SON ÇIRPINIŞLARI”

Genco Erkal: Geçmiş olsun Ekrem başkan. Bunlar kötülüğün son çırpınışları. Ha gayret. İlk turda bitmeli. Her şey çok güzel olacak.

Tolga Çevik: İnsanların birbirini sevmeye hasret olduğu, huzurla kucaklaşmayı beklediği bir dönemde insan olmak yerine inatla ‘taş’ olmak ne üzücü, ne utanç verici. Geçmiş olsun Sayın Ekrem İmamoğlu. Geçmiş olsun güzelliklerin peşinde olan güzel insanlar. Taşları kaldırıp altında kalan güzelliği, huzuru bulmamız pek yakın.

“KAN DÖKENLERİN OYU İLE DEMOKRASİ YAŞAMAZ”

Yalın: Güzel ülkemin pırıl pırıl gençlerini her konser fikri, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun yan yana kol kola şarkılar söylerken izleme gururunu yaşıyorum senelerdir. Yok birbirimizden farkımız kim ne söylerse söylesin! Bir olunca, el ele verince her zorluk aşılır… Ben gençlerimize güveniyorum, bu ülke onlara Atatürk’ün emaneti, hiç şüphem yok. Her şey çok güzel olacak!

Erdal Erzincan: Kan dökenlerin oyu ile demokrasi yaşamaz. Bunu Erzurumlu olarak bizler çok iyi biliyoruz. Bu oyun tutmayacak. Her şey çok güzel olacak.

İbrahim Büyükak: Ekrem İmamoğlu’na ve saldırıya uğrayan Erzurum halkına büyük geçmiş olsun. Bu ülke karanlığa teslim olmayacak, sonuna kadar inanıyoruz!