Ankara Devlet Tiyatroları’nın kullandığı sahnelerin satılmasına tepki gösteren sanatçılar Taksim’de eylem gerçekleştirdi

Sanatçılardan Taksim'de eylem: 'Kirli ellerini tiyatromdan çek!'

Tiyatrocular İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Ankara’da Devlet Tiyatroları’nın kullandığı Akün ve Şinasi sahnelerinin satılmasına “Piyasaya inat, yaşasın sanat” diyerek tepki gösterdi. Tiyatrocu Orhan Aydın, “AKM’yi onarmak için para bulamadıklarını söylüyorlar. Bunun büyük bir yalan olduğunu ilan etmek istiyorum” dedi. Eyleme CHP milletvekilleri de destek verdi.

Ankara’da Akün ve Şinasi sahnelerinin satılmasına tepki gösteren tiyatrocular yaptıkları basın açıklamasında, “Kamuya mal olmuş, tiyatro salonları satıldı. Otel mi olacak, alışveriş merkezi mi, belli değil” dediler. Topluluk “Piyasaya inat, yaşasın sanat” diye slogan attı. Galatasaray Lisesi önünde saat 14.00’te açıklama yapan tiyatrocu Ender Yiğit, “Sanat, yok edilmek istenen parklara, ormanlara, kesilen ağaçlara karşı onların gerçek sahibi olan halkın yanındadır. Sanat, günübirlik çıkarların değil, aydınlık bir geleceğin inşa edilmesi için bir araçtır. Önce Taksim Sahnesi ve AKM kapatıldı. Sonra Emek Sineması yok edildi. Ankara’da İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ne yapılan saldırıların ardından, sıra Akün ve Şinasi sahnelerine geldi. Kamuya mal olmuş bu tiyatro salonları satıldı. Otel mi olacak, alışveriş merkezi mi belli değil” diye konuştu.

SARAYA PARA VAR
CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, modacı Barbaros Şansal’ın da katıldığı basın açıklamasında söz alan tiyatrocu Orhan Aydın, “Atatürk Kültür Merkezi’nin koruma kurulu kararları doğrultusunda onarılıp hayata geçirilmesi için yürütmeyi durdurma kararı aldık. Üstünden tam 4 yıllık bir zaman dilimi geçti. Kendine bin odalı saraylar yapanlar, AKM’yi onarmak için para bulamadıklarını söylüyorlar. Bunun büyük bir sahtekarlık ve yalan olduğunu bir kez daha buradan ilan etmek istiyorum” dedi.