Sancar Maruflu unutulmayacak

BirGün/EGE

Halkla ilişkiler sektörünün Türkiye’deki önemli isimlerinden, kamuoyunda “İzmir Baba” olarak tanınan, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Gazeteci – Yazar Sancar Maruflu son yolculuğuna uğurlandı.

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle pazar günü hayatını kaybeden Maruflu'nun Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ndeki cenaze törenine başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere milletvekilleri, siyaset, basın ve iş dünyasının temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, sanatçılar ve her kesimden İzmirli katıldı.

Maruflu'nun naaşı, cenaze namazının ardından Bornova Işıkkent Mezarlığı'na defnedildi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, törende yaptığı konuşmada, “Sancar ağabey onur üyemizdi. Başımız ne zaman sıkışsa ilk aradığım insanlardan biriydi. Halkla ilişkiler sektörünün duayeniydi. Bir vefa anıtıydı, gerçekten insana çok değer veriyordu. Her şeyden önce sözünün eri bir insandı. Hiç kimse hakkında tek bir kötü söz duymadım ondan. Seninle o kadar çok gurur duyuyorum ki Sancar ağabey; iyi ki vardın, sen bizim için bir armağandın. Nurlar içinde uyu, üzerine ışık yağsın...” dedi. Yakın arkadaşı Yazar Okan Yüksel de, “Hayatın en acı gerçeklerinden birisi ölümdür. Her insan ölür, ama her insan yaşamış sayılmaz. Bazı insanlar sabah ezanında doğar, akşam ezanında ölürler. Ancak bazı insanlar vardır ki, onlar unutulmazlık şerbeti içmiştir. İzmir’de tüm değerleri sayıp anabiliyorsak Sancar Maruflu sayesindedir. Hem yaşadı, hem yaşattı. Sen ölmedin, biz seni yüreğimizin sıcaklığında saklayacağız Sancar Maruflu” diye konuştu.

Sancar Maruflu’nun oğlu Cevat Maruflu, babasının yürüyebilmek adına bacaklarının kesilmesine razı olmadığını belirterek, “Bacaklarındaki o enfeksiyonlar yüzünden bugün orada yatıyor” dedi.