Sanıklar yine inkâr etti, Ali İsmail davasında adalet yine ertelendi

Eskişehir'de Gezi Direnişi'ne katılan Ali İsmail Korkmaz'ın 2 Haziran 2013'te polisler tarafından pusuya düşürülüp öldürülmesinin ardından oluşturulan davada beşinci duruşma bugün 'güvenlik' gerekçesiyle taşındığı Kayseri'de görüldü. Korkmaz ailesinin avukatları, Ali İsmail'in pusuya düşürüldüğü Sanayi Sokak'ın maketi ile salona geldi.

Savcı görgü tanıklarının yanında Tübitak raporuyla da görüntülerde sanıkların darp ettiği kişinin Ali İsmail olduğu tespit edildiğini bildirdi. Savcı, Korkmaz'a son tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan'ın "Kasten insan öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını, polis sanıklar Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin'in ise beraatını istedi.

'DARBEYİ BEN ENGELLEDİM'

Saldoğan savunmasında 'akıllara durgunluk verecek' açıklamalarda bulundu ve hükümet darbesini engellediklerini söyledi. Saldoğan'ın 'Silahım vardı, isteseydim çeker vururdum' açıklaması ise tepkiyle karşılandı.

Sanık avukatları tarafından yapılan savunma da sanıkların yaptığı skandal açıklamalardan eksik kalmadı. Savunmalarda dövülen kişinin Ali İsmail olmadığından, "Son tekmeyle öldüğü ne malum"a kadar işi sulandırmaya çalıştı.

Mahkeme ise Sanık Yalçın Akbulut'un tututuklanma ve soruşturmanın genişletilmesi talebini reddederek savunma için ek süre verdi. Duruşma 26 Aralık 2014 tarihine ertelendi.

ERDOĞAN'IN 'ESNAF ASKER'İNE SORUŞTURMA

Mahkeme çıkışında bir açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan,Esnaf açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bir gün mutlaka yargılanacaklar" dedi. Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, “Esnaf gerektiğinde askerdir, alperendir, kahramandır, polistir, hâkimdir” demişti.

 

CANLI BLOG:

14.07

Ara kararlar okunuyor:

Sanık Yalçın Akbulut'un tututuklanma talebi reddedildi.

Savunma için ek süre verildi ve soruşturmanın genişletilmesi talebi reddedildi.

Duruşma 26 Aralık 2014 saat 09.00 tarihine ertelendi.

13.47

Mahkeme ara kararlar için duruşmaya 10 dakika ara verdi.

13.44

Av. Fatih Karabük: Sanıkların vurması darp sayılmaz, direncinin kırılması vardır!

13.42

Sanık İsmail Koyuncu'nun vekili Av. Fatih Karabük: Olay faili meçhul kalmasın diye müvekkilim günah keçisi ilan edilip üzerine bu suç atılmıştır.

13.37

Av. Kaan Yırtımcı: Davayla ilgili fazla hassasiyet yok, sadece bir kısım medyada hassasiyet var.

13.34

Sanık Ebubekir Harlar'ın vekili Av.Kaan Yırtımcı: "Müvekkilim Ali İsmail Korkmaz'a sadece çelme takıp bir tekme attı. O da durdurmak için"

13.32

Sanık Avukatı Mutlu Karayılan: İçişleri Bakanı,Vali ve Eskişehir TEM müdürü de davaya dahil edilsin.

13.29

Sanık Yalçın Akbulut vekili Av.Selim Karakoyun:  "Polis köprüyü tuttuğundan Ali İsmail Korkmaz köprüyü geçemez.O kişi başkasıdır"

13.22

Avukat Mutlu Karayılan: Müvekkilim sıradan bir vatandaş değil, polis memurudur. Nakdi kefalet verelim serbest bırakılsın

-Ali İsmail Korkmaz'ı Mevlüt Saldoğan'ın öldürdüğüne dair dosyada tek bir delil bile yok.

13.18

Avukat Mutlu Karayılan: Ali İsmail Korkmaz olay yerinden koşarak ayrılmıştır. Hastane sonrası belki başına birşey geldi? Belki başkası öldürdü"

 
13.15
Avukat Mutlu Karayılan: Farklı siyasi gruplar davada delil oluşturmaya çalıştılar. O son tekmenin Ali İsmail Korkmaz'ı öldüren darbe olduğu ne malum?
- Ali İsmail Korkmaz olay yerinden koşarak ayrılmıştır. Hastane sonrası belki başına birşey geldi? Belki başkası öldürdü!
 
13.05
 
Sanık Mevlüt Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan savunmasına başladı: "Görüntüler Hollanda'ya gönderilsin.
 
13.00
 
Duruşma tekrar başladı.
 
Duruşmaya saat 13.00'e kadar ara verildi.
 
11.51
 
Sanık polis Yalçın Akbulut: "Ben talimat vermedim, talimatı da duymadım. Beraatimi istiyorum."

11.45

Sanık İsmail Koyuncu: "Dövülen Ali İsmail Korkmaz değil, montaj var."

11.43

Sanık Ramazan Koyuncu: Ali İsmail Korkmaz'a elim değmedi ama 16 aydır tutukluyum. Kanunlara saygılıyım. Trafik cezam bile yok. Beraatimi istiyorum.

11.40

Sanık polis Mevlüt Saldoğan: O gün silahımın namlusunda mermi vardı Güneydoğu'da yaşadığım bazı şeylerden ötürü. Eğer öldürme kastım olsaydı çeker vururdum.

11.35

Sanık polis Mevlüt Saldoğan: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar "Gezi darbe girişimidir dedi. Ben darbe girişimini bastırdım."

11.26

Sanık polis Mevlüt Saldoğan: Anadolu Üniversitesi’nde bir ay önce solcu öğrenciler TGB’li gençlere saldırdı. Eğitim-İş bu gençleri barıştırdı. Arkadaşlarla aramızda konuştuk, “Arkadaşlar olay büyük, bi şeyler olacak” dedik. 
 

11.23

Sanık polis Mevlüt Saldoğan: "Olayların neden olduğunu anlamadım ben zaten. Git dediler gittim.

11.18

Sanık polis Mevlüt Saldoğan: "Zor kullandığım kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğu hala belli değil. Bugüne kadar kimseyi yaralama, öldürme kastıyla hareket etmedim. Şerefim üzerine yemin ederim. Vicdanen rahatım.

11.13

Av. Erdoğan: Mevlüt Saldoğan eziyet ederek nitelikli insan öldürmekten ceza almalıdır. Yalçın asli faildir, fırıncılar müşterek faildir.

11.09

Av.Erdoğan: Polis telsizindeki "Ara sokaklara sivilleri yaydık, üzerinize çekip dağıtın" talimatı polisiye değil kontrgerilla faaliyetidir.

10.55

Av.Erdoğan: "Polis Şaban başpolistir, oradakilerin amiridir. Hüseyin ile birlikte sokakta Ali İsmail Korkmaz'a pusu kurmuştur.

10.50

Av. Erdoğan: Sanık polis Hüseyin pusu kurup Ali İsmail Korkmaz'ı sokağa yönlendirmeseydi diğer 3 kişi ile geri kaçabilecek ve yaşayacaktı.

- Polis Şaban başpolistir, oradakilerin amiridir. Hüseyin ile birlikte sokakta Ali İsmail Korkmaz'a pusu kurmuştur.

10:48

Av. Erdoğan: Polis Yalçın "yakalayın" diyerek koşmuş ve Ali İsmail Korkmaz'ı dövmüştür. Asli faildir.

10.35

Av. Erdoğan: Delillerin karartılması sadece sanıkların dahliyle değil Eskişehir Valisi'nin de çabasıyla olmuştur. Vali "Ali'yi arkadaşları öldürdü" demiştir.

10.30

Ali İsmail Korkmaz'ın ın olay sonrası gittiği güzergah uydu görüntüleri üzerinden anlatıyor: Dövülen Ali İsmail'dir.

10.25

Avukat Ayhan Erdoğan: Tübitak raporu ile polis Yalçın Akbulut'un olayda asli fail olduğu açığa çıkmıştır. Polisin amacının suç işleyen varsa yakalamak değil pusu kurmak olduğu telsiz kayıtlarında sabittir.

10.20

Ali İsmail'in avukatları, savcı mütalaasının suçu Mevlüt Saldoğan'a yıkıp diğer sanıklar lehine hükümler içerdiğini düşünüyor. Mütaaaya karşı maket üzerinden beyanda bulunuluyor.

10.05

Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz: Ben 18 ay önce oğlumu yitirdim. Katillerle yüz yüze geliyorum. Katil, 'psikolojik sorun yaşıyorum' diyor. Ali ismaili öldürdün! Ondan.

10.00

Savcı, Ali İsmail'e son tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan için "Kasten insan öldürme suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Savcı, Saldoğan dışındaki sanıkların yaralamadan cezalandırılmalarını talep etti. Polis sanıklar Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin için beraat istendi. Siviller İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Ebubekir Harlar, Muhammet Vatansever ‘in ‘nitelikli yaralama’dan, polis Yalçın Akbulut’un kasten yaralamadan ötürü cezalandırılması talep edildi.

Savcı: Tanık beyanları ile görüntüdeki şahsın maktul Ali İsmail Korkmaz olduğu belirlenmiştir. Tübitak raporuyla görüntülerde sanıkların darp ettiği kişinin Ali İsmail olduğu tespit edilmiştir.

@aliismaildavasi


09.30

Esas hakkındaki mütalaa savcı tarafından okunuyor.

09.25

Korkmaz ailesinin avukatları, Ali İsmail'in pusuya düşürüldüğü Sanayi Sokak'ın maketini salona getirdi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından maket salona sokuldu.