Sanıkların şikâyeti üzerine avukatlara soruşturma açıldı

Haber Merkezi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Dedeoğulları Ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü dosyaya bakan 6 avukat hakkında ‘halkı kin ve nefrete sevk’ iddiasıyla soruşturma başlattı. Şikâyetçi ise sanıklardan Ali Keleş.

Geçtiğimiz haftalarda sanık Mehmet Altun’un katliamdan iki gün sonra 155’i arayarak polisle görüştüğü açığa çıkmıştı. Evrensel’in haberine göre sanıklardan Ali Keleş’in Dedeoğulları Ailesinin 6 avukatı ile bazı aile yakınları hakkında şikâyette bulundu. Bunun üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada avukatlar Ebru Akkal, Hişya Özal, Maviş Aydın, Abdurrahman Karabulut ve Ali Bozan’ın “halkı Keleş ailesine karşı kin ve nefrete sürükleyerek algı oluşturdukları” iddia edildi.

Soruşturma evrakında Veli Keleş’in şikâyetinde “gelinen süreçte bazı karanlık mihrakların sahiplenerek davaları maniple ettiklerini kamuoyu ile adli kolluk kurumlarını etkilemeye çalıştıklarını, isimlerinin ve adreslerinin hedef olarak gösterildiği karşı taraf ve avukatlarının bu dava üzerinden ırkçılık ateşi yakmaya çalıştığı” şeklindeki beyanlar yer aldı.

Konya’nın Meram ilçesinde defalarca taciz edilen Dedeoğulları Ailesine 12 Mayıs 2021 akşamı 60 kişilik grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda dördü kadın yedi kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı, saldırının ardından tutuklanan 10 kişi tahliye edildi. Saldırının başını çeken Keleş ailesinin tehditleri devam ettiği halde Dedeoğulları Ailesi korunmadı ve 30 Temmuz’da aynı aileden yedi kişi, -Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek, çocukları Serap, Serpil, Sibel, Metin ve Barış Dedeoğulları- Mehmet Altun tarafından katledildi. Altun, katliamdan altı gün sonra yakalandı.