MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, avukatı aracılığıyla doğrudan Milli İstahbarat Teşkilatı’na (MİT) başvurarak, yıllardır gündeme getirilen...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, avukatı aracılığıyla doğrudan Milli İstahbarat Teşkilatı’na (MİT) başvurarak, yıllardır gündeme getirilen “Bahçeli MİT ajanı” iddiasının gerçek dışı olduğunu resmi olarak tescil ettirdi. MİT, özellikle Kongre dönemlerinde ve çeşitli vesilelerle gündeme taşınan bu iddiayla ilgili Bahçeli’nin avukatına, “Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” yanıtını verdi.
En son MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in doktoru Selim Kaptanoğlu’nun, 4 Ekim 2012’de Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi verdiği toplantıda, MHP’li Muharrem Şemsek’in maktubuna dayanarak, bu iddiayı ortaya atması Bahçeli’nin sabrını taşırdı. MHP’nin kurultayı öncesinde de muhalefetin ajanlık iddiasını yeniden koz olarak kullanmaya başlaması üzerine Bahçeli’nin avukatı Dr. Hamit Kocabey, MİT’e başvurdu. Kocabey, 16 Ekim 2012 tarihinde MİT’e verdiği dilekçede, bazı kişi ve kurumların çeşitli zamanlarda Bahçeli’nin MİT ajanı olduğuna ilişkin iddialarda bulunduğunu anımsatarak ‘Bahçeli’nin önceden günümüze kadar kurumla herhangi bir irtibatının veya mensubiyetinin bulunup bulunmadığının bildirilmesi’ni istedi. MİT, Kocabey’e kısa ve net bir yanıt gönderdi. MİT’in 30 Ekim tarihli cevabi yazısında, “İlgi dilekçeniz incelenmiş olup, başvurunuza konu Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

***
MHP’de başkanlık yarışı bugün

MHP 10. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılıyor. “Türk Milleti Sensiz Asla” temasıyla gerçekleştirilecek kongrede kayıtlı bin 240 delege bulunuyor. Genel Başkanlık seçimlerinin de gerçekleştirileceği Büyük Kongreye yoğun katılım bekleniyor.
MHP’nin mevcut Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin 10. Olağan Büyük Kongresi’nde 6. kez genel başkanlık için yarışacak.
Kongrede Devlet Bahçeli ve Koray Aydın’la birlikte eski Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar, eski Milletvekilleri Seyfi Şahin ve Mesut Türker ile eski MYK Üyesi İsmail Hakkı Küpcü, eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz, eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Antalya Bağımsız Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç ve emekli Savcı Sebahattin Şener aday adayları arasında yer alıyor. Genel Başkanlık seçimi için tek kadın aday adayı ise Nuran Karakan olacak.Kongre’de Genel Başkanlığa seçilecek adayı 2015 yılına kadar yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler olmak üzere üç önemli sınav bekliyor.