Şanlıurfa'nın Bozova ve Hilvan ilçelerini bağlayan yolda sel nedeniyle çökmeler meydana geldi, kontrolden çıkan Emin Ergün yönetimindeki tır devrilerek suda kayboldu. Ergün'ün kurtarılması ve tırın bulunması için çalışması yapılıyor.

Şanlıurfa'da bir tır çöken yolda sel sularına kapıldı: Sürücü aranıyor
Fotoğraf: AA

Şanlıurfa'da sağanağın etkili olduğu Bozova ilçesinde sel ve su baskını yaşanıyor. İlçedeki Yalıntaş deresinin taşması sonucu ilçeyi Hilvan'a bağlayan kara yolu su altında kaldı. Yol, çökmeler nedeniyle ulaşıma kapandı.

Öte yandan yolda ilerlemeye çalışan 20 yaşındaki Emin Ergün yönetimindeki tır, kontrolden çıkıp devrilerek sel sularına kapıldı. Ergün'ün kurtarılması ve tırın bulunması için Atatürk Barajı Gölü kıyısında botlarla arama kurtarma çalışması yapılıyor.

AA'nın haberine göre, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, sel nedeniyle Hilvan yoluna illişkin yaptığı açıklamada, çökme sonucu devrilen tırın gözden kaybolduğunu, dorsenin en son Fırat Nehri yakınlarında görüldüğüne ilişkin bilgiler geldiğini söyledi.

sanliurfa-da-bir-tir-coken-yolda-sel-sularina-kapildi-surucu-araniyor-1138299-1.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında çantası bulunan tır sürücüsü Emin Ergün'ün dayısı Yusuf Ergün, AA muhabirine, yeğeninin Diyarbakır'a götürdüğü yükü boşalttıktan sonra tırla eve gelirken sele kapıldığı bilgisini verdi.