İMO İstanbul Şubesi, koronavirüs salgınıyla ilgili şantiyelerde alınan/alınmayan önlemler ve işten çıkarmalarla ilgili bir değerlendirme raporu yayımladı. Raporda, "Şantiyeler acilen kapatılmalıdır" ifadeleri kullanıldı

Şantiyeler acilen kapatılmalı!

EMEK SERVİSİ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi, koronavirüs salgınıyla ilgili şantiyelerde alınan/alınmayan önlemler ve işten çıkarmalarla ilgili bir değerlendirme raporu yayımladı. Raporda şantiyelerde alınan önlemlerin yetersiz olduğu belirtilerek, “Tehlike büyük. Şantiyeler acilen kapatılmalıdır” dendi.

İstanbul’da binlerce şantiyenin ve 300 bine yakın inşaat işçisinin bulunduğuna dikkat çekilen raporda, “Şantiyelerde bazı önlemler alınmış durumda; ancak ne bu önlemler yeterli ne de kamu denetiminden söz edilebilir. Şantiyeler açık olduğu sürece sorun devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL ŞANTİYELERİNDE MEVCUT DURUM

Raporda, şu tespitler yer aldı:

■ Yapsat işler olarak tanımlanan çok sayıda şantiye faal durumda. Bu şantiyelerde 10 ila 50 kişi çalışıyor. Virüse karşı önlem bir yana, temel sağlık kurallarına bile tam uyulmuyor.

■ Şantiyelerde önlemler mart ayının ikinci yarısında başladı. Hatta pek çoğu mart sonuna doğru yeni duruma geçti. Önlemler arasında ilk göze çarpan yatakhane ve yemekhanelerin günaşırı dezenfekte edilmesi. Ancak bu yöntemin ne derece çözüm olduğu tartışmalı.

■ Bazı şantiyelerde geçiş noktalarında dezenfektan bulunduruluyor ama her bir çalışanın gerektiğinde bunları kullanıp kullanmadığı muğlak.

■ Bazı şantiyelerde sabah iş başlamadan önce ateş ölçülüyor. Ama ateş virüsün tek belirtisi değil.

■ Büyük ölçekli şantiyelerin yemekhanelerinde aynı anda 400-500 kişi yemek yiyor. İşçi sayısı göz önüne alındığında ne yemekhanedeki yoğunluğu azaltmak mümkün ne de mesai saati gereği vardiya usulü getirmek.

■ Yatakhaneler ise daha büyük tehlike içeriyor. İstanbul’daki işçilerin yüzde 80’i il dışından. Binlerce işçi yatakhanelerde kalıyor. Bu sayının makul düzeye çekilmesi ise işçi sayısını düşününce mümkün değil.

■ Yine bazı şantiyelerin, çalışanların toplu taşıma araçlarının yoğun olduğu saatlerde işe gidip gelmemesi için mesai bitiş saatini 17.00’ye çektiği, ancak bu uygulamanın birkaç gün sonra bittiği görüldü.

■ Maske kullanımı sorunlu ve sıkıntılı. Asansör kabinleri dar ve tehlike arz ediyor. Bazı firmalar ofis personelini evden çalıştırıyor ancak büyük şantiyelerde aynı uygulama bulunmuyor.

15 BİN İŞÇİ İŞTEN ATILDI

Raporda, şu an inşaat işkolunda yaşanan en önemli sorunun işten çıkarmalar ve ücretsiz izin olduğu vurgulandı. Bugüne kadar 15 bin civarında inşaat işçisinin işten çıkarıldığına dikkat çekilen raporda, “Açıkçası zaten ağır bir krizle karşı karşıya bulunan inşaat sektörünün salgının yol açtığı yeni krizi atlatması mümkün değil” dendi.