Sarallar operasyonu kapsamında tutuklanan 57 yaşındaki Cengiz Karlı, 6 aydır tutuklu olduğu cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Sarallar operasyonunda tutuklanan Cengiz Karlı, cezaevinde hayatını kaybetti

“Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda tutuklanan ve Tokat Cezaevi'nde bulunan Cengiz Karlı, geçirdiği, kalp krizi sonucu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Cengiz Karlı, Sarallar operasyonu kapsamında gözaltına alınmış ve çıkartıldığı mahkemede İş insanı Erdal Acar ve MHP MYK üyesi Şahin Gürz ile birlikte tutuklanmıştı.

Elif Karlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık problemleri nedeniyle avukatları aracılığıyla eşi Cengiz Karlı'nın tutuksuz yargılanması için talepte bulunduklarını ancak taleplerinin reddedildiğini belirtti.

TV8’de yayımlanan 2. Sayfa isimli magazin programında konuşan Elif Karlı, Cengiz Karlı’nın, 2009 yılında kalp ameliyatı geçirdiğini, böbrek yetmezliği ve şeker hastası olduğunu söyleyerek “Eşim iki gün önce ağır bir grip geçirdi. Zatürreden şüphelendik. Dün haftalık arama günüydü ve aramayınca korktum. Sabaha karşı 04.00 gibi cezaevinden telefon aldım. Telefonda beni alıştırarak Cengiz’in kalp krizi geçirdiğini ve hayatını kaybettiğini söylediler. Eşim ağır kalp hastasıydı. Bu sebeple de 6 Şubat’taki davasına kadar ev hapsini istemiştik. Fakat sonucu beklerken haber geldi” dedi.

sarallar-operasyonunda-tutuklanan-cengiz-karli-cezaevinde-hayatini-kaybetti-1115155-1.