AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul etti. Saray'daki ekonomi zirvesinde EYT ve asgari ücret başlıklarının gündeme alındığı öğrenildi.

Saray'da asgari ücret ve EYT toplantısı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için hazırlanan yasada geri sayım başladı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında EYT düzenlemesi ile ilgili Saray'da toplantı yapılıyor.

Erdoğan, akşam saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle Beştepe’de bir araya geldi.

Toplantıda EYT ve asgari ücret konuları masaya yatırıldı.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelindi.

Düzenlemeyle kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini ve 5 bin prim gününü tamamlayanların emekli edilmesi bekleniyor.

Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

Bu ay içinde duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta 1,5 milyondan fazla kişiyi kapsayacağı tahmin ediliyor.