Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM'de görüşülen ek bütçe görüşmelerinde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından yöneltilen “Ek vergi gelecek mi” sorusuna “Bu ek bütçeyi getirirken yeni vergi varsayımıyla getirmedik, mevcut vergiler bir de tabii ki şu anda Meclisimizde tartışılmakta olan değişiklikler temelinde bir tasarımla getirdik, yeni vergi söz konusu değil” yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA
Saray'dan "Ek vergi gelecek mi?" sorusuna yanıt
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen ek bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a “Ek vergi gelecek mi” sorusunu yöneltti. 

Cevdet Yılmaz, Gürer’e verdiği yanıtta, yeni bir verginin söz konusu olmadığını söyledi. Yılmaz, yeni bütçeyi, yeni vergi varsayımı ile getirmediklerini belirtti.  

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Gürer, emekli ve memura maaş verileceği zamanlarda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonu düşük gösterdiğini dikkat çekerek, "TÜİK bunu nasıl yapıyor, bu da ayrı bir beceri. Türkiye'de hesaplama yöntemleri yalnızca bu emekliye veya memura maaş yansımasında olacak süreç mi bir enflasyonu şekillendiriyor. Verilen alım gücü daha önce vermediğiniz dönemdeki alım gücünün altına düşüyor, o zaman verilmiş olmuyor" diye konuştu.

"YENİ VERGİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Gürer’in konuşmasının ardından yeniden söz alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gürer’in “Ek vergi gelecek mi?” sorusunu yanıtladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bu ek bütçeyi getirirken yeni vergi varsayımıyla getirmedik, mevcut vergiler bir de tabii ki şu anda Meclisimizde tartışılmakta olan değişiklikler temelinde bir tasarımla getirdik, yeni vergi söz konusu değil” dedi.