CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda FETÖ’nün siyasi ayağının tanımını yapması ve “İl ve ilçe başkanlarını ihraç ederek siyasi ayağı temizleyemezsiniz” çıkışıyla AKP’ye mesaj vermesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün siyasi ayağı olarak Saray’ı işaret edeceği de öğrenildi

Saray’ı işaret edecek

Hüseyin ŞİMŞEK

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez’de toplandı. MYK toplantısında il kongrelerinin yanı sıra TBMM gündemindeki Kanun Teklifleri, FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik tartışmalar, Başkentgaz ve Kızılay üzerinden gerçekleşen bağış skandalları, çığ ve uçak kazası faciaları ve ekonomik gelişmeler oldu. Suriye’nin İdlib kenti yakınlarında süren çatışmalar da toplantının bir diğer gündem maddesi oldu.

CHP MYK toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bugün TBMM Meclis Grup Toplantısı’nda yapacağı konuşmada gündeme getireceği, “FETÖ’nün siyasi ayağı” masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında ilk olarak “FETÖ’nün siyasi ayağı” tanımını yapacağı ardından Saray’ı ve AKP’yi işaret edeceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, CHP Lideri, cemaat yapılanmasının devletin tüm kademelerine AKP’nin yardımı olmadan sızmasının mümkün olmayacağına yönelik görüşü tekrarlayacak ve “İlçe başkanlarını, bazı belediye başkanlarını ihraç ederek FETÖ’nün siyasi ayağını temizleyemezsiniz” mesajını verecek.

ASIL NEDEN LİYAKATSİZLİK

MYK toplantısının ardından gündemdeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, çığ ve uçak kazası facialarını hatırlattı. Liyakat sorunu nedeniyle faciaların etkisinin büyüdüğünü bildiren Öztrak, “Liyakatin olmadığı yerde felaket olur. Son günlerde yaşadıklarımız bunu apaçık gösteriyor. Bunca insanımızı pisi pisine neden kaybediyoruz? Çünkü tedbir almakla görevli yönetim işini yapmıyor” dedi.

BATSIN BÖYLE İTİBAR

Çocuklarını doyuramadığı için intihar eden Adem Yarıca’yı da gündeme getiren Öztrak, “Hatay Valiliği önünde intihar eden Yarıca’nın fotoğrafına herkesin çok iyi bakması gerekir. Herkes şapkasını önüne koyup düşünecek. En çok bu devleti yönetenler düşünecek. Devlet nedir? Kimsesizlerin kimsesidir. Peki devleti yöneten kimdir? Saray. Eğer iktidar ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyerek, Saraylara, uçaklara, lüks araba filolarına milyarlar harcarken, bu milletin küçücük çocukları yatağa aç giriyorsa, babalar çocuklarını doyuramadığı için yaşamına son veriyorsa o itibarınızı, kim ne yapsın? Batsın böyle itibar” diye konuştu.

CNN TÜRK İÇİN ULUSLARARASI BAŞVURU

CHP yönetimi, MYK toplantısında “ekranlarına çıkmama” kararı alınan CNN Türk için uluslararası mecralarda atılacak adımları da masaya yatırdı. Bu kapsamda Avrupa Birliği’nin ilgili kurumlarına konuyu açıklamak için Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre görevlendirildi.
CHP’nin ABD temsilcisi Yurter Özcan da CNN’in ABD’deki Genel Merkezi’ne giderek konuyu yetkili isimlere aktaracak.

CHP, TÜİK BAŞKANI İÇİN KDK'YE GİDİYOR

CHP Sözcüsü Öztrak, MYK’de TÜİK Başkanı hakkında alınan kararı da bildirdi. TÜİK’in açıkladığı işsizlik ve işgücüne katılım rakamları arasında çelişkiler bulunduğunu ve TÜİK Başkanı Yinal Yağan’ı Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) şikayet edeceklerini bildiren Öztrak, şunları söyledi:

“Çalışma çağındaki nüfus son bir yılda 944 bin artarken, bunun sadece 182 bini iş aramak için işgücü piyasasına giriyor. 762 bin vatandaşımız ise gidip evinde oturuyor. Madem işler iktidarın dediği gibi toparlanmaya başladı, ekonomi yükselişe geçti. Yurttaşlarımız neden işgücü piyasasına girmiyor? Herhalde damat ve saray mahcup olmasın diye. Eğer geçtiğimiz yılın Kasım ayında olduğu kadar yurttaşlarımız iş gücüne katılsaydı işsiz sayısı 4 milyon 308 bin değil, 4 milyon 626 bin olacaktı. İşsizlik oranı da yüzde 13,3’den yüzde 14,1’e çıkacaktı. Artık hem enflasyon hem de işsizlik rakamlarındaki bu tür makyajlar kabak tadı veriyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde TÜİK Başkan’ını KDK’ye şikayet edeceğiz.”