CHP Grup Başkanvekili Özel’in soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cumhurbaşkanlığı uçaklarının Cumhurbaşkanlığı’nın görev alanına girmediğini söyledi. Özel, “Ciddiyetten uzak bir yanıt” dedi

Saray’ın  uçağı Saray’ı  ilgilendirmiyor

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanlığı hizmetindeki hava araçlarına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, bu konunun Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı’nı ilgilendirmediğini ifade etti. Özel, yanıta tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, Cumhurbaşkanlığı envanterinde ve kullanımında olan uçakların son durumunu sordu. Özel’e yanıt veren Oktay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşların görev alanına giren konulara ilişkin önergeler cevaplandırılmaktadır. 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca bakanlıkların görev ve yetki alanına giren önergeler bakanlıklar tarafından cevaplandırılmaktadır” dedi.

ART NİYETLİ

Yanıtın “ciddiyetten uzak” olduğunu bildiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı son dönemlerde kendisine iletilen soru önergelerini yanıtlamaktan kaçınma, başka bakanlıklara yönlendirme, önergelerin içinde yer alan bazı soruları yanıtlama gibi bir davranış biçimi edinmiştir. Parlamento’nun bilgi edinme ve denetim yollarından olan soru önergelerinin içini boşaltma girişimlerinin kuvvetler ayrılığı ilkesiyle taban tabana çeliştiğinin altını tekrar çiziyorum. 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı’na ait olduğu açıkça belirtilen araçlara ilişkin soru önergesine yanıt verilmemesinin art niyetli olduğunu değerlendiriyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, aynı önergeyi bu kez Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.