Yönetmen Pawel Pawlikowski 16-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2019 Saraybosna Film Festivali’nin onur konuğu olacak. Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Saraybosna Film Festivali, geçtiğimiz yıla damgasını vuran filmlerden ‘’Cold War’’un yönetmeni Pawel Pawlikowski’yi onur konuğu olarak ağırlayacak. 16 Ağustos’ta açılış gecesinde onurlandırılacak ve Saraybosna’nın Kalbi Ödülü’nü alacak olan Pawlikowski’nin önceki çalışmaları da sinemaseverlerle buluşacak. Restrospektifte Pawel Pawlikowski’nin BBC için çektiği […]

“Saraybosna’nın Kalbi” ödülü bu yıl Pawel Pawlikowski’nin

Yönetmen Pawel Pawlikowski 16-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2019 Saraybosna Film Festivali’nin onur konuğu olacak.

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Saraybosna Film Festivali, geçtiğimiz yıla damgasını vuran filmlerden ‘’Cold War’’un yönetmeni Pawel Pawlikowski’yi onur konuğu olarak ağırlayacak.

16 Ağustos’ta açılış gecesinde onurlandırılacak ve Saraybosna’nın Kalbi Ödülü’nü alacak olan Pawlikowski’nin önceki çalışmaları da sinemaseverlerle buluşacak. Restrospektifte Pawel Pawlikowski’nin BBC için çektiği belgesellerle beraber diğer filmleri de gösterilecek.

Fotoğraf: IMDB

Saraybosna Film Festivali ile geçmişi eskiye dayanan Pawel Pawlikowski’nin 2010 yılında ‘’Ida’’ filmi festivalde gösterilmiş, geçtiğimiz yıl ise ‘’Cold War’’ festivalin açılışını yapmıştı. ‘’Cold War’’ 2018 Cannes Film Festivali’nde yarışmış ve Pawlikowski’ye en iyi yönetmen ödülünü kazandırmıştı. ‘’Cold War’’un bu yıl Oscar ve Bafta’da da adaylıkları bulunuyor.

2018 yılının onur konuğu Nuri Bilge Ceylan olmuş ve Saraybosna’nın Kalbi Ödülü’ne layık görülmüştü.