Sarayın demiryolu politikası raydan çıktı

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş yetkililerinin geçtiğimiz gün tren kazalarına karşı Ankara Tren Garı’nda kurban kesmesiyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi açıklama yaptı. İlgezdi, görüntüleri ‘demiryolu güvenliğinin ve ulaşım politikasının geldiği acı nokta’ diye nitelendirdi.

“Kuşkusuz geçtiğimiz hafta 4 gün içinde meydana gelen 3 büyük kaza demiryolu politikalarını belirleyen siyasi kadronun yanlış kararlardaki ısrarının bir sonucu” diyen İlgezdi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


“Liyakat esasına dayanmayan insan kaynakları politikası kazalara ve ölümlere davetiye çıkarıyor. TCDD üst yönetimi kurban keserek kazaları önlemeye çalışmak yerine 2015-2019 yılları arasında kurum bünyesinde çalışan emekçi sayısında yaşanan yüzde 42’lik azalmanın nedenlerini kamuoyuna açıklamak zorunda. Buradan tüm sorumlulara çağrıda bulunuyorum: Ülkemizde güvenilir, dengeli, ülke ve toplum çıkarlarını gözeten bir ulaşım sistemi ihtiyacı her zamankinden daha fazla. Ya görevinizi liyakat esasına göre yerine getirin ve insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayın eğer yapamıyorsanız da derhal istifa edin.”