Sarı sendika metal işçilerine sopalarla saldırdı!

Bursa’da fabrikalarından çıkarak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki cami bahçesinde toplanan ve Türk Metal’i protesto eden metal işçilerine ve gazetecilere Türk Metal’in eli sopalı adamları saldırdı. Saldırıda yaralanan işçiler ve muhabirler hastaneye kaldırılırken polis işçileri dağıttı.

Renault, Mako, Coşkunöz’ün de aralarında bulunduğu fabrikalarda çalışan Türk Metal üyesi işçiler, Türk Metal ile patron örgütü MESS arasında imzalanan üç yıllık sözleşmenin yenilenmesi ve ücretlerin artırılması talebiyle uzun süredir eylemlerini sürdürüyorlardı. Türk Metal’e 5 Mayıs’a kadar süre veren işçiler, bu tarihe kadar talepleri karşılanmazsa sendikadan toplu olarak istifa edeceklerini duyurmuştu. İşçiler dün bir kez daha Türk Metal’i protesto etmek ve sendikadan toplu şekilde istifa etmek için fabrikalarından çıkarak “Satılık sendika istemiyoruz” sloganlarıyla cami bahçesine yürüdü.

SOPALARLA SALDIRDILAR
İşçiler burada 150 kişilik eli sopalı bir grupla karşılaştı. İşçilerin basına verdiği bilgilere göre, aralarında Türk Metal’in işyeri temsilcilerinin ve şube yöneticilerinin de olduğu saldırganlar “İçinizde teröristler var” diyerek kavga çıkardı, ardından da taş ve sopalarla işçilere saldırdı. Saldırıda işçilerin yanı sıra, gelişmeleri takip eden Kızılbayrak Yazı İşleri Müdürü Tayfun Altıntaş ile Kızılbayrak muhabiri Ersin Özdemir de yaralandı. Yaralılar Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu arada bazı Türk Metal temsilcilerinin hastaneye gelerek yaralanan işçilerden birini şikâyetçi olmaması için ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

MUHABİRLERE TACİZ
Gelişmeleri izlemek için Organize Sanayi Bölgesi’ne giden Evrensel muhabirleri de Türk Metal’in adamları tarafından taciz edildi. Muhabirlerin içinde bulunduğu aracı uzun süre takip eden Türk Metal’in adamları, araca yaklaşarak tacizlerde bulundu.

HDP'DEN KINAMA
Saldırının ardından alandan ayrılan işçiler, saldırının planlı olduğunu söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Türk Metal’in provokasyon yarattığını belirten işçiler, bu provokasyonları boşa çıkarmanın tek yolunun kendi temsilcilerini seçmek ve daha örgütlü hareket etmek olduğunu dile getirdi. Bu saldırıya karşın istifa etmeyi sürdüren metal işçilerine HDP Bursa İl Örgütü’nden de destek geldi. HDP’den yapılan yazılı açıklamada, “Türk Metal yetkilileri istifa etmek için bir araya gelen işçi kardeşlerimize sopalarla saldırdı. Hâlâ Renault, Coşkunöz, Tofaş ve Mako’da işçi kardeşlerimiz tehdit altındalar. Türk Metal’in işçilere yönelik saldırılarını kınıyoruz. Metal işçilerinin sonuna kadar yanındayız” denildi.