CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın, kullanıcılara yönelik aldığı 'tweet görüntüleme sınırı' kararına tepki göstererek, "Twitter'daki özgürlüğümüzü kısma. Oyuncak istiyorsan başka bir oyuncak bul, git evinde oyna" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Sarıgül, Elon Musk’a seslendi: Özgürlüğümüzü kısma, başka bir oyuncak bul

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Twitter'da 'tweet görüntüleme sınırı' kararına tepki gösterdi.

Sarıgül, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın, çağrıda bulunarak "Twitter'daki özgürlüğümüzü kısma. Oyuncak istiyorsan başka bir oyuncak bul, git evinde oyna" dedi.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk, platformdaki manipülasyonu belirleyebilmek gerekçesiyle kullanıcılara geçici olarak içerik görüntüleme limiti getirildiğini duyurmuştu.

Musk, Twitter hesabından, sistemdeki manipülasyonu tespit edebilmek için getirilen geçici limitlere ilişkin paylaşımda bulunmuştu. 

Doğrulanmış hesapların günde 6 bin, doğrulanmamış hesapların 600 içerik görüntüleyebileceğini bildiren Musk, yeni doğrulanmamış hesapların ise günde 300 gönderi okuyabileceğini kaydetmişti.

Musk, daha sonra yaptığı paylaşımda ise söz konusu limitlerin yakında sırasıyla 8 bin, 800 ve 400'e yükseleceğini ifade etmişti.