Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yayınladığı mesajda, Çocuk Su Meclisi kurulacağını söyledi.

Sarıyer Belediyesi çocuklara Su Meclisi kuruyor

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için yayınladığı mesajda, çocuklarla bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle herhangi bir etkinlik düzenlenemeyeceğinden bahsederken, belediyenin 5. Çocuk Meclisi Bildirgesinde talep edilen Çocuk Su Meclisinin kurulacağını müjdeledi.

ÇOCUKLARIMIZI DİNLİYORUZ

Belediyeden yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Biricik ülkemizin, biricik Cumhuriyetimizin geleceği siz çocukların, gençlerin elindedir. Cumhuriyet ve demokrasi sizlerin omuzlarında yükselecektir. Bu nedenle tüm projeleri uygulamaya alırken çocuklarımızı dinliyoruz. Çocuk Hakları Festivali ve Çocuk Meclisi kurulmasına imza atan Sarıyer Belediyesi’nin kültür, sanat, edebiyat, spor ve eğitim alanındaki önceliği de çocuklardır. Sizlerden gelen önerilerle daha yaşanılabilir ve daha mutlu bir kent bırakmak için dün olduğu gibi yarın da birlikte çalışacağız. Size bir müjde daha vereyim; Sarıyer Belediyesi Çocuk Su Meclisi’ni birlikte kuracağız

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ SİZ İNŞA EDECEKSİNİZ

Genç, 23 Nisan mesajının devamında, çocuklara hitaben şunları söyledi;

Ülkemizin ve Sarıyer’imizin güzel geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin temel ilkesi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Bizleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hatta daha ileriye sizler taşıyacaksınız. Bu duygularla dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocuklarımızın ve halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını gerçekleştiren bütün kahramanları rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.