İstanbul'un Sarıyer ilçesinde E.Ç.K. isimli bir şahıs sokaktaki köpeğin boğazını sıkarak boğmaya çalıştı. Olaydan sonra kaçan şüpheli daha sonra yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerim ardından şüpheli E.Ç.K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sarıyer'de bir kişi sokak köpeğini boğmaya çalıştı!

Konya Hayvan Barınağı'ndaki hayvan katliamının ve şiddetinin yankıları sürerken, bir şiddet olayı da Sarıyer'den geldi.

Gece saatlerinde sıralarında Maden Mahallesi'nde meydana gelen olaya göre, yakaladığı sokak köpeğinin üstüne oturarak boğazını sıkmaya çalışan bir kişi, mahalle sakinleri tarafından fark edildi. Köpeğin seslerini duyan mahalleli pencere ve balkonlara çıkarak saldırgana tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden biri o anları görüntülerken bir yandan polise haber verdiğini söyledi. Fark edildiğini anlayan saldırgan köpeği bırakarak uzaklaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı incelemenin ardından saldırgan, başka bir mahallede yakalandı. E.Ç.K. hakkında "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet" suçundan adli makamlara sevk edildi.

Şüpheli E.Ç.K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Sarıyer Belediyesi ise sosyal medya hesabından söz konusu şiddet olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamda şunlar kaydedildi:

"Maden Mahallesi'nde yaşanan çirkin olayda görüntülere yansıyan şahıs emniyet mensuplarımızca gözaltına alınmıştır. Yaşanan olayı kınıyor, süreci takip ediyoruz. Dostlarımız sorumluluğumuz altındadır ve sahipsiz değildir."