Bir döneme damgasını vuran ‘Girls Aloud’ grubunun üyelerinden olan şarkıcı Sarah Harding, meme kanseri nedeniyle 40 yaşında hayatını kaybetti.

Şarkıcı Sarah Harding, kansere yenik düştü

İngiliz şarkıcı Sarah Harding, verdiği kanser mücadelesini kaybetti.

Bir döneme damga vuran 'Girls Aloud' adlı müzik grubunun üyesi olan Sarah Harding, geçtiğimiz yıl ağustos ayında meme kanserine yakalandığını duyurmuştu.

Kanserle mücadelesini ve hastalığın hayata bakış açısını nasıl değiştirdiğini Hear Me Out (Bana Kulak Verin) adlı kitapta anlatan Harding'in ölüm haberini annesi duyurdu.

Harding’in ölümü hem sanat camiasında hem de hayranları arasında büyük üzüntü yarattı.

Girls Aloud grubunun oluşmasında önemli bir pay sahibi olan Spice Girls grubundan Geri Horner, “Huzur içinde uyu Sarah Harding. Dünyaya getirdiğin ışık ve neşe ile hatırlanacaksın” dedi.

Harding’in Girls Aloud’dan ekip arkadaşı Nadine Coyle, “Tamamen yıkıldım!! Bu kız ve benim için ne kadar önemli olduğuna dair kelimeler yok. Birçoğumuzun bu şekilde olduğunu da biliyorum” dedi.

GEÇEN YIL KEMOTERAPİYE BAŞLAMIŞTI

1981 yılında Berkshire’da dünyaya gelen ve müzik kariyeri için okulu bırakan Harding, 2020 yılının Ağustos ayında kanser teşhisi konduğunu söylemişti.

Geçen yıl Ağustos ayında kemoterapiye başladığını söyleyen Harding, “Müthiş annem, ailem ve yakın arkadaşlarım bu süreçte yardım ediyor” demişti.

Meme kanseri olduğunu öğrendiği süreçte, kanserle elinden geldiği kadar güçlü bir şekilde savaştığını söyleyen Sara Harding, şu ifadeleri kullanmıştı:

VÜCUDUNUN DİĞER BÖLGELERİNE DE SIÇRAMIŞTI

“Herkese merhaba. Umarım bu belirsiz zamanlarda herkes güvendedir. Bu yılın erken döneminde meme kanserine yakalandım. Birkaç hafta önce de yıkıcı haberi aldım. Kanser, ileri seviyede ve vücudumun diğer bölgelerine de sıçramış durumda.

Şu anda haftalık kemoterapi seanslarına giriyorum. Hastalıkla olabildiğince güçlü bir şekilde savaşıyorum. Bu haberi sosyal medyada okumanın şoke edici olduğunu biliyorum.

Benim niyetim de bu değildi ama geçen hafta benim hastanede görüldüğüm haberleri yayıldı. Ben de insanların neler olduğunu artık öğrenme zamanının geldiğini düşündüm.”