'Park Et Seyret' etkinlikleri kapsamında Yenikapı'da konserler, film gösterimleri ve özel performanslar İstanbullularla buluşmaya devam ediyor. Dört ay sonra sahne alan Mabel Matiz hayranlarını coşturdu

Şarkıları hep beraber söyleyince şifalı oluyor

Türkiye’de ilk kez Kerki Solfej tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen ‘Park Et Seyret’ adlı etkinlik serisi tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında önceki akşam da sevilen isimlerden Mabel Matiz sahne aldı. Dört ay sonra sahnelere dönen Mabel Matiz, sevenlerini coşturdu.

Aylar sonra sahneye çıktığı için çok mutlu olduğunu belirten Mabel Matiz; “Şükür kavuşturana. Hep beraber büyük bir sınavdan geçiyoruz. Bu gece, yaşadığımız sıkıntılardan bir nebze de olsa uzaklaşmak için bir araya geldik. Azıcık sırtınız sıvazlansın, azcık gündelik hayatın tantanasından uzaklaşın istiyorum. Şarkılarımızı hep beraber söyleyelim. Beraber söylediğimizde şarkılar daha da şifalı oluyor” dedi.

YUH YUH İLE ÇOŞTURDU

Repertuvarında türkülere de yer veren başarılı sanatçı seyircilerden gelen yoğun istek üzere Aşık Mahzuni Şerif'in ölümsüz eseri ‘Yuh Yuh’a konser ortasında seslendirerek aylar sonra gerçekleşen büyük kavuşmayı unutulmayacak bir anı haline getirdi. Konser sonuna doğru kariyerimde en önemli şarkı diyerek seslendirdiği ‘Sultan Süleyman’la etkinlik alanında fırtınalar koparan Mabel Matiz, şarkının sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

SANATÇILARDAN KONSERLER

Etkinlikler kapsamında ilk olarak 26 Haziran’da Kenan Doğulu konseri gerçekleşirken Sertab Erener, Büyük Ev Ablukada gibi gruplar da hayranlarıyla buluştu. 17 Temmuz’da yeniden Kenan Doğulu, 24 Temmuz’da Levent Yüksel, 25 Temmuz’da Duman, 7 Ağustos’ta Erol Evgin, 15 Ağustos’ta ise Ayta Sözeri konser verecek. Konserler 21:15’te başlıyor.

SİNEMA GECELERİ

‘Park Et Seyret’ etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘Sinema Geceleri’nde şimdiye dek birçok film sinemaseverlerle buluşurken 12 Temmuz’da Organize İşler Sazan Sarmalı, 13 Temmuz’da Aquaman, 14 Temmuz’da Black Panther, 19 Temmuz’da Fundamentals ve 22 Temmuz’da X-Men: Dark Phoenix filmleri gösterilecek.

DİNLETİLER VE TİYATRO OYUNLARI

Film gösterimleri ve konserlerin yanı sıra ‘Park Et Seyret’ etkinlikleri kapsamında dans gösterileri, dinletiler ve tiyatro oyunları da yer alıyor. 16 Temmuz’da Sunay Akın, 23 Temmuz’da ise Übühepübü tiyatro oyunu izleyicilerle buluşacak.

SOSYAL MESAFELİ ETKİNLİKLER

Çeşitli konserlerin yanı sıra sinema ve tiyatro gösterimlerinin de yapıldığı Yenikapı İstanbul Açıkhava Gösteri Merkezi’ndeki tüm etkinlikler, bin 400 araç kapasiteli alanda, sterilize ve sosyal mesafe sınırları içerisinde gerçekleştiriliyor. Araçlar, etkinlik alanına girişte dezenfekte ediliyor ve seyircilere maske verilmesinin ardından sosyal izolasyon sağlanıyor.