Keşan'da Saros Körfezi'ne BOTAŞ tarafından yapılmak istenen Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı projesine karşı direnen Saros Gönüllüleri, Meclis'e giderek siyasi partililerle görüştü. CHP Doğa Hakları Sorumlu Ali Öztunç, direnişçilere söz vererek, "İktidara geldiğimizde durduracağız, sonuna kadar mücadeleye devam" dedi.

Saros Gönüllüleri’nden Meclis’e çıkartma

Haber Merkezi

Edirne’nin Keşan İlçesindeki Saros Körfezi’ne BOTAŞ tarafından yapılmak istenen Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı projesine karşı direnişin 4’üncü yıl dönümünde direnişçiler Meclis’e gitti. Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüşen Saros Gönüllüleri ve Keşan Kent Konseyi üyeleri Saros Körfezi’nde yaşananlara ilişkin hazırladığı 30 sayfalık dosyayı sundu.

Projeye karşı 200 bin imza toplayan ve 5 bin kişilik miting düzenleyen Saros Gönüllüleri, siyasetçilerden destek istedi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun eşliğinde yapılan ziyaretlerde ilk durak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

saros-gonulluleri-nden-meclis-e-cikartma-1023214-1.

Kılıçdaroğlu’na hukuki ve fiili durumu Saros Gönüllüleri Sözcüsü Mürşide Çoban, Keşan Kent Konseyi̇ Başkanı Hasan Karagöz, Saros Gönüllüleri mücadelesi yöneticilerinden Tuğba Diner ve Ahmet Kurt anlattı.

CHP Doğa Hakları Sorumlu Ali Öztunç da Saros Gönüllüleri’ne söz verdi: “İktidara geldiğimizde durduracağız, sonuna kadar mücadeleye devam.” Gönüllüler ardından AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, HDP Grup Başkan Vekili Meral Beştaş Danış, Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile de görüştü.