Sarraf davası: Savcı Bharara 17 Aralık iddianamesini delil olarak sundu!

New York Başsavcısı Preet Bharara Reza Zarrab'ın kefaletle serbest bırakılması yönündeki talebinin reddedilmesi için 17 Aralık iddianamesini delil gösterdi.

Bharara, Sarraf'ın Emine Erdoğan'ın kurduğu vakfa verdiği parayı da kanıt olarak gösterdi.

Böylece Sarraf'ın yargılanmasına 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması da dahil olmuş oldu.

Bharara, bugün açıkladığı belgelerde 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da isimlerine yer verdi.

Zarrab’ın kefalet talebinin neden reddedilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayan başsavcının hakime sunduğu gerekçe dosyasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın isimleri de var.

sarraf-davasi-savci-bharara-17-aralik-iddianamesini-delil-olarak-sundu-141024-1.sarraf-davasi-savci-bharara-17-aralik-iddianamesini-delil-olarak-sundu-141025-1.sarraf-davasi-savci-bharara-17-aralik-iddianamesini-delil-olarak-sundu-141026-1.

New York Times muhabiri Benjamin Weiser ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, savcılık ofisinin Sarraf’ın nüfuz ve para kullanarak Türkiye’de hapisten kaçtığını ve kefalet talebinin bu nedenle reddedilmesi gerektiğini belirttiğini aktardı.

​Sarraf’ın suçlu bulunması durumunda hapis cezası riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bharara’nın ofisinin, bu nedenle kaçma şüphesi bulunduğunu ifade etti. 50 milyon dolarlık kefalet talebine kesinlikle karşı olduklarını belirten savcılık, Sarraf’ın aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu üst düzey Türk yetkililerle yakın ilişki içinde olduğuna dikkat çekti.