Sarraf davasının yeniden görülmesi talep edildi

Savunma haksız yargılanma gerekçesiyle davanın düşürülmesi talebinde bulundu. Buna gerekçe olarak da Türkiye’deki iddianamenin davaya yansımasını gösterdi. Savunma makamı, “Türkiye’deki bir iddianamenin ABD mahkemesinde işi olamaz” diyerek davanın düşürülmesini istedi. Öte yandan davada görevli iki jüri üyesi ise azledildi. Biri seyahat planı olduğu gerekçesiyle, diğeri ise soğuk algınlığından dolayı yüksek ateşi olduğu için dava jürisinden azledildi.

Atilla'nın avukatlarının, Atilla aleyhinde sunulan uzman raporuna karşı itiraz dilekçesi verildi. Savunma, "Türkiye'de hazırlanan bu raporun bir Amerikan mahkemesinde yeri yok" dedi.

Yargıç Berman, jüri üyelerine Atilla'nın yaptırımları ihlal etmekle suçlandığı raporu yok saymalarını söylemişti. Atilla'nın avukatlarına göre bu iyi ama yeterli değil.

"Davanın düşürülmesi" yönündeki taleplerin kabul edilmesi genelde zordur. Savunma avukatları bu tür dilekçeleri sadece kabul edilmesi için değil, aynı zamanda mahkumiyet durumunda bir sicil oluşturmak için veriyor.

Bugünkü oturum normalden biraz daha geç başlayacak. Yargıç Berman jüri üyelerine talimatları okuyacak.

Eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın anne-babası hakkında yakalama kararı çıkarıldığı yönünde iddialar dolaşıyor. Korkmaz kaçarken, Türkiye'de siyasiler hakkında suçlayıcı delilleri yanında getirdiğini söylemişti.
Korkmaz, duruşmalarda sadece annesinden bahsetmişti.

Korkmaz'ın 14 Aralık tarihli ifadesinin yazılı dökümünden:"O dönem annem İstanbul'a eşimin yanına gitmişti. Anneme, iki taşınabilir bellek ile hard diski saklamasını söylemiştim."

Yargıç Richard Berman, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla hakkında iddianamede yer alan 6 ayrı suçlamayı jüri üyelerine tek tek okudu.

Yargıç Jüri üyelerine her suçun ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yargıç Berman :"Savcılığın hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde sanığın suçlu olduğunu kanıtlayıp kanıtlamadığına siz karar vereceksiniz"dedi. Berman jüri üyelerinden duruşmalar boyunca savunma yada savcılık tarafından gelen itirazları ve bunları kendisinin kabul yada reddetmesini göz önüne almamalarını dile getirdi. Yargıç Berman jüriden "ABD yasalarına göre suçu sabit görülünceye kadar her sanık masumdur" ilkesine sadık kalmalarını istedi.