TBMM'nin 23 Nisan oturumunda konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Buradan sözümüz olsun barış ve demokrasiyi, huzur ve refah içerisindeki ülkeyi çocuklara bırakmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Saruhan Oluç:  Barış ve demokrasiyi çocuklara bırakmak boynumuzun borcudur
Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan oturumunda konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, demokrasi ve barış vurgusu yaptı. 

Türkiye'de çocuk işçiliği ve çocuğa yönelik istismar vakalarının artmakta olduğuna dikkat çeken Oluç, “Çocuk Bayramı olarak da kutlanan bugün milyonlarca çocuk; ana dilinde eğitiminden mahrum bırakılmaktan iş cinayetinde hayatını kaybetmeye, uyuşturucu batağında geleceğini yitirmeye kadar yaşının taşıyamacağı çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır” ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüzyıl önce çocuklar için bayram olarak hayal edilmişti bugün. Buradan sözümüz olsun barış ve demokrasiyi, huzur ve refah içerisindeki ülkeyi çocuklara bırakmak boynumuzun borcudur. Bugün demokrasi ağır bir baskı altında. Kuvvetler ayrılığı, tek kişide toplanan kuvvetler birliğine geçmiştir. Denge- denetleme mekanizmaları çalıştırılmamakta. Meclis yürütmenin egemenliği altına alınmıştır. Kayyumlar rejimi yaratılmış, halk iradesi ayaklar altına alınmıştır."