"Moğollar’a Saygı” albümü için yapılan çağrıya yanıt veren müzisyenlerin Moğollar şarkılarını yeniden yorumladıkları paylaşılmaya devam ediyor. Reggae grubu Sattas, Moğollar'ın “Dinleyiverin Gari” şarkısını seslendirdi.

Kaynak: Kültür Sanat Servisi
Sattas'tan "Dinleyiverin Gari"ye reggae yorumu

Sattas “Moğollar’a Saygı” albümünün on dördüncü adımını atıyor. Reggae grubunun Moğollar külliyatından seçtiği şarkı, bir klasik olan “Dinleyiverin Gari”. Sözü ve müziği Cahit Berkay’a ait olan şarkıyı yorumlayan Sattas’ın vokalisti Orçun Sünear, "Bazı şarkıları yorumlamak çok zordur ve Dinleyiverin Gari de bunlardan biridir. Severek, çokça zorlanarak fakat şarkının ruhundan asla uzaklaşmadan çalıp söylemeye çalıştık. Moğollar gibi asla eskimeyen ve sürekli kendini yenileyebilen bir çınara saygımızı ve sevgimizi biraz olsun gösterebildiysek ne mutlu bize." dedi.

PLAK FORMATINDA DA YAYIMLANACAK

“Moğollar’a Saygı” albümü için yapılan çağrıya yanıt veren müzisyenlerin Moğollar parçalarına yaptığı yorumlar, belirli aralıklarla dinleyiciyle paylaşılmaya devam edecek. Şu ana kadar Moğollar külliyatından 23 şarkının yeniden yorumlandığı proje sona erdiğinde, bu özel albüm plak formatında da yayımlanacak.