DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demirdizen, hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek  tezkereye karşı çıkmak için yarın bütün illerde alanlarda çıkma çağrısı yaptı

Savaş tezkeresine karşı eylem çağrısı

ATLAS ARSLAN

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demirdizen, hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek  tezkereye karşı çıkmak için yarın bütün illerde alanlarda çıkma çağrısı yaptı. Ortak çağrı metnini okuyan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, “Bu tezkerelerin TBMM’den onay almasına karşı demokratik tepkimizi göstereceğiz” dedi. Soğancı, aksine bu konuda uzlaşma arayışı olduğu izleniminin giderek kuvvetlendiğini dile getirdi. Soğancı, Ortadoğu halkının katledilişine seyirci olmamak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizim istediğimiz halkların barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir ülke ve bir Ortadoğu’dur. İnsanları ırk, mezhep ayrımına göre birbirine düşürenlere karşı bizim hedefimiz barıştır, demokrasidir, özgürlüktür.”  

Bu akşam saat 19.00'da Taksim Tünel Meydanı'nda DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrıcılığıyla tezkere karşıtı eylem yapılacak. Eyleme ÖDP, HDP/HDK Bileşenleri, EHP, DİP Halkevleri ve Devrimci Hareket'de katılacağını açıkladı.