HDP’nin “Çözüm Biz’de” sloganıyla Kartal Meydanı’nda düzenlediği mitinge binler katıldı. Mitingte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “İktidarın savaş ve sömürü düzenine karşı geleceğimizi çaldırtmayız” dedi.

Savaş ve sömürü düzenine son
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

HDP, Diyarbakır’ın ardından dün de İstanbul Kartal Meydanı‘nda "Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır!" mitingi düzenledi. HDP bayraklarıyla süslenen miting alanına, Türkçe ve Kürtçe pankartlar asıldı. Ayrıca üzerinde, "Aysel Tuğluk serbest bırakılsın" yazılı afişler yer aldı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi yüzlerce kadın, tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk'un dev posteriyle alana giriş yaptı. Yürüyüş boyunca hasta tutuklulara özgürlük talep edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Devrimci Parti, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütleri, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), KÖZ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Özgür Lise, Kaldıraç ve çok sayıda kadın ve sivil toplum örgütü temsilcileri de mitinge katıldı. Hasta ve infazı yakılan tutuklular için Adalet Nöbeti tutan aileler de mitingde yerlerini aldı.

HDP’Yİ HİÇBİR GÜÇ KAPATAMAZ

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu konuştu. Yoğun katılımın partilerinin gücünü bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Encu, hiçbir gücün HDP'yi kapatamayacağını ifade etti. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ise, "Bu alandan bir fotoğraf çekelim de görsünler. İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, Aleviler, Sünniler, inançlarına özgürlük isteyenler, Kürt halkı, Türkler burada mı?" diye sordu. Binlerce kişi hep bir ağızdan “burada” yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise “Türkiye halkları savaş değil barış istiyor çözüm istiyor diyalog istiyor. Kaybedeceklerini çok iyi biliyorlar bunu bildikleri için de savaş konseptini devam ettirmek istiyorlar” dedi. “Gidecekler ve geri gelmeyecekler, giderken ne götürsek kârdır anlayışı ile hareket ediyorlar” ifadelerini kullanan Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye halkları onların savaş konseptine izin vermeyecek. Gençlerin KPSS sınavında geleceğini çalıyorlar. Kadınların, işçilerin, yoksulların halkların geleceğini çalıyorlar. Çaldıkları sadece bunlar değil, TÜİK’te rakamları, Merkez Bankası’nda rezervleri çalıyorlar. Bizler, savaş çığırtkanlığına dur diyeceğiz. Kürt sorununu barışçıl yöntemlerle, siyasetle, diyalogla çözebilecekken savaş konseptiyle çözme yöntemi asla başarı getirmeyecektir.”