‘Savaşa gönderecek tek gencimiz yok!’

ZEYNEP KURAY zeynokuray@hotmail.com

Suriye’ye düzenlenmesi planlanan askeri operasyonu değerlendiren HDP’li Levent Tüzel, “Bizim savaşa gönderecek tek bir gencimiz yok” dedi.

AKP’nin savaşa girme hazırlıklarını BirGün’e değerlendiren HDP Milletvekili Levent Tüzel, baştan beri Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmek için elinden geleni yapan AKP hükümetinin, şimdi de Suriye’de Kürtlerle birlikte diğer Ortadoğu halkların demokratik özerk bir yönelimine girmesinden rahatsız olduğunu söyledi. Ortadoğu halklarının kendilerini savunup kendi kaderlerini tayin etmelerinden AKP dışında hiç kimsenin rahatsızlık duymadığını kaydeden Tüzel, aksine PYD’nin ve Ortadoğu halklarının IŞİD gibi insanlık düşmanı çetelere karşı verdiği mücadelenin dünyaca desteklediğini dile getirdi.

‘ŞOKLA HAREKET EDİYOR'
“Bizim Suriye’ye savaşa veya tampon bölgeye gönderecek tek bir gencimiz yok” diyen Tüzel, HDP olarak bu savaş siyasetine izin vermeyeceklerini vurguladı. AKP’nin bu girişimine Kürt düşmanlığı ve aşırı milliyetçilikten öte bir çabası olmayan MHP dışında hiçbir güçten destek alamayacağını söyleyen Tüzel, giderek mezhep ayrıştırıcı bir hat izleyen ve neo-Osmanlıcılık hayalleriyle hareket eden AKP’nin bu savaş politikasına kendi seçmeninin dahi onay vermeyeceğine dikkat çekti. Tüzel, “AKP Türkiye ve Kürt halkından Kürt sorunu çözeceği, yeni bir anayasa yapacağı, halkın refah düzeyini düzelteceği yönündeki vaatleriyle oy aldı. Hiç kimse bu oyları Suriye’deki savaşın Türkiye’ye taşınması için vermedi” şeklinde konuştu. Bugün seçim yenilgisinin yarattığı şokla hareket eden AKP’nin bu savaş çığırtkanlığının son derece tehlikeli sonuçlara neden olacağını hatırlatan Tüzel, “Türkiye istikrarsız olmasın söylemeleri tam da zemin bulacak ve kaos ortamı hâkim olacak. Bu da AKP’nin tamamen çöküşü olacak” dedi.