Geleceğimizi İstiyoruz Girişimi üyeleri, 6 Kasım (YÖK) Yüksek Öğretim Kurulu'nun kuruluş yıldönümü yaklaşırken; Ankara'da düzenledikleri eylemle...

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA

Geleceğimizi İstiyoruz Girişimi üyeleri, 6 Kasım (YÖK) Yüksek Öğretim Kurulu'nun kuruluş yıldönümü yaklaşırken; Ankara'da düzenledikleri eylemle YÖK'ü protesto ettiler.

Kızılay'daki Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanan grup, '12 Eylül korumalarını değil, Geleceğimizi İstiyoruz' pankartı açarak 'YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek', 'YÖK'e hayır', 'Eşit parasız bilimsel demokratik eğitim', 'Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek', 'Savaşa hayır barış hemen şimdi', 'Faşizme ölüm tek yol devrim' sloganları atarak Yüksel Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Duygu Öztürk, YÖK'ün baskıcı ve neo-liberal üniversite düzeninin simgesi olduğunu söyleyerek, "YÖK'e karşı olmak demek baskıcı üniversite modeline karşı durmak anlamına gelir." dedi.

Öztürk, YÖK nedeniyle üniversitelerde baskıcı ve gerici bir eğitimin verildiğini, maddi duruma bakılmaksızın öğrencilerin yüksek miktarlarda harç ödemeye mecbur bırakıldıklarını ifade etti.

YÖK'ün 12 Eylül askeri darbesiyle kurulduğunu ve özgürlükçü bir yapıya sahip olmadığını belirten Öztürk, 12 Eylül hukuku ve hayatımızdaki tüm etkileri ile hesaplaşmanın yolunun bu ülke sokaklarında geliştirilecek eşitlikçi, özgürlükçü bir muhalefet ile mümkün olacağını kaydetti.