Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonunda 60 gün geride kaldı. Müzakerelerde şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Savaşın getirdiği yıkım devam ederken önceki gün Kiev’de açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin ile savaşı sonlandırmak için görüşmek istediğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin de bugün Kiev'de Zelenski ile görüştü.

Savaşta 61. gün | Üst düzey ABD heyeti Ukrayna'da

Rusya’nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal operasyonu, 61. gününde devam ediyor. İki ülke arasında devam eden müzakerelerden sonuç çıkmazken bugün ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestoviç, Feigin Live kanalında gece yaptığı açıklamada, Blinken ve Austin’in Kiev’e geldiğini belirterek, “Bugün Amerikalılar Kiev’de. Evet, Devlet Başkanı (Zelenskiy) ile görüşüyorlar” dedi.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinden bir yetkilinin kaynak gösterildiği haberlerde, güvenlik nedeniyle ziyaretin detaylarının açıklanmadığı, görüşmelerin çok verimli geçtiği bilgisi yer aldı. Blinken ve Austin'in ziyareti, Rusya-Ukrayna savaşı döneminde, ABD'li yetkililerin Ukrayna'ya yaptığı en üst düzey ziyaret olması açısından dikkat çekiyor.

25 Nisan’da savaşa dair son gelişmeler şöyle:

22.20 İngiltere Savunma Bakanı Wallace: "15 bin Rus askeri öldürüldü"

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının üzerinden 61 gün geçtiğine dikkati çekti.

Değerlendirmelerine göre saldırı sırasında yaklaşık 15 bin Rus askeri personelinin öldürüldüğünü kaydeden Wallace, ayrıca 2 binden fazla zırhlı aracın imha edildiğini veya ele geçirildiğini, bunlar arasında en az 530 tank bulunduğunu söyledi.

12.52 AP milletvekilleri Almanya'dan Rusya'ya enerji yaptırımları konusunda destek istedi

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi bir grup milletvekili, Almanya'dan Rusya'ya enerji alanında ilave yaptırımlar uygulaması için destek istedi.


11.38 Ukrayna: Rus ordusu 21 bin 900 asker, 181 uçak, 154 helikopter ve 884 tankını kaybetti

Ukrayna'ya savaş açan Rus ordusunun yaklaşık 21 bin 900 asker, 181 uçak, 154 helikopter ve 884 tankını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-25 Nisan dönemindeki kayıplarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan yaklaşık 21 bin 900 asker öldürüldü, Ruslara ait 181 uçak, 154 helikopter, 884 tank, 2 bin 258 zırhlı araç, 411 top, 149 roketatar sistemi ve 69 hava savunma sistemi imha edildi.


10.35 Rusya, Ukrayna'nın demir yolu altyapısına saldırılar düzenledi

Ukrayna'nın ulusal demir yolu şirketi "Ukrzaliznytsia" Başkanı Aleksandr Kamışin, bu sabah ülkedeki 5 tren istasyonunun Rus güçlerce bombalandığını duyurdu. Kamışin, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Rus ordusunun Ukrayna'nın demir yolu altyapısını sistematik olarak yok etmeye devam ettiği" ifadelerini kullandı.

Bu sabah saatlerinde ülkenin orta ve batı kısımlarında 5 tren istasyonunun bombalandığını bildiren Kamışin, ölü ve yaralıların bulunduğunu kaydetti. Kamışin, saldırılar nedeniyle 16 tren seferinde de gecikme yaşanacağını ifade etti.

Ülkede 8 Nisan'da Donbas bölgesindeki Donetsk yönetimine bağlı Krematorsk kentinde tren istasyonuna hava saldırısı yapılmış, 38 kişi hayatını kaybetmişti.


09.20 Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın şehrinde, petrol deposunda yangın çıktı

Rusya’nın Ukrayna sınırına 150 kilometre uzaklıkta bulunan Bryansk şehrindeki petrol deposunda yangın çıktı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Bryansk şehrinde bulunan petrol deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktığını bildirdi. Açıklamada, yangın nedeniyle yaralanan olmadığı ve bölgede yaşayanların tahliye edilmeyeceği kaydedildi. Rus basınına konuşan görgü tanıkları, depoda çeşitli patlamaların duyulduğunu söyledi. Ukrayna sınırına yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Bryansk’taki petrol deposunda söndürme çalışmaları sürüyor.