Savcı, anneye ceza istedi!
Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, 2018’den beri adalet istiyor. (Fotoğraf: MA)

Haber Merkezi

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ile iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, ikinci kez hâkim karşısına çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li İbrahim Yıldız’a ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla açılan davada, Emine Şenyaşar’a ceza verilmesi istendi.

Urfa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada, mahkeme başkanı sağlık sorunları olan Emine Şenyaşar’ın ayakta beklemesi talimatı verdi. Emine Şenyaşar, mahkeme başkanına tepki göstererek, “Beni değil çocuklarımı öldürenleri yargılayın” dedi. Emine Şenyaşar, “Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet?” diye sordu. Mahkeme başkanı, Emine Şenyaşar’ı, duruşma disiplinini bozduğu ve sabırlarının sınırını zorlandığını gerekçesiyle, duruşma salonundan çıkartacaklarını söyledi.

Ailenin avukatı Mehmet Ali Aslan, Emine Şenyaşar’ın dile getirdiği olayların dava ile alakalı olduğunu belirterek, Emine Şenyaşar’ın sonuna kadar dinlenmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı, Emine Şenyaşar’ın duruşma disiplinini bozduğu yönünde tutanak tuttu.

YENİDEN İNCELENSİN

Av. Aslan, ailenin 14 Haziran 2018 tarihinde katliama maruz kaldığını, 4 yılı aşkındır adalet mücadelesi sürdürdüğünü belirtti. Aslan, “Ailenin adalet arayışı soruşturmalar ile engellenmek isteniyor. 15 farklı soruşturma açıldı. Annenin bakan Soylu ve AKP’li Yıldız’a hakaret ettiği iddiası var. Annenin söz konusu sözleri kime karşı söylediği belli olmuyor. Bağımsız bilirkişi tarafından yeniden incelenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Mahkeme başkanı, duruşmanın kamera ile kayıt altına alındığını söyledi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre mübaşir mahkeme başkanının talimatı ile kendi kişisel telefonu ile video kaydı aldı. Avukatların uygulamaya tepki göstermesi üzerine mahkeme başkanı, duruşma salonunda bulunan SEGBİS kamerasının bozuk olduğunu belirterek, mübaşire kendisinin telefonu ile kayıt alması talimatı verdiğini söyledi. Uygulama ailenin avukatları tarafından tutanak altına alındı.

İddia makamı, Emine Şenyaşar’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a hakaret ettiği iddiası ile cezalandırılmasını talep etti. Dava 17 Şubat’a erteledi.