İNSAN Hakları Deneği Adana Şubesi Başkanı Ethem Açıkalın hakkında bu kez de MLKP’ye üye olmaktan dava açıldı. Açıkalın ve 21 ESP’li hakkında hazırlanan iddianamede...

İNSAN Hakları Deneği Adana Şubesi Başkanı Ethem Açıkalın hakkında bu kez de MLKP’ye üye olmaktan dava açıldı. Açıkalın ve 21 ESP’li hakkında hazırlanan iddianamede Che Guevara “terörist” sayıldı.
İHD Adana Şubesi yaptığı  açıklamada, “Adana, Mersin ve Hatay'da ESP'lilere yönelik 10 Mart 2009’de yapılan operasyon kapsamında Ethem Açıkalın’ın da evi polis tarafında basılmıştı. Kendisi evde olmadığı için gözaltına alınmadı. Daha sonra savcılığa giden Açıkalın, ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Aralarında şube başkanımız Ethem Açıklan ve ESP temsilcisi Hülya Gerçek’inde bulunduğu 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, yok yok. 1976 yılında çıkarılan ve hakkında toplatma kararı olan bir kitap ile el konulan 6 adet naylon düdük ‘suç delili’, Che Guevera ‘terörist’ sayıldı. Yapılan her eylemle 'örgüt adına' suç işlenmiş” ifadeleri yer aldı. Davanın ilk duruşması 31 Temmuz’da Adana 6. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülecek.