Savcı ‘delil yok’ dedi, Rabia Naz dosyası kapatıldı: Bakan’a vicdan sorusu

Giresun’da evlerinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ölümü ile ilgili yürütülen savcılık soruşturmasında takipsizlik kararı verildi. Kararda küçük kızın ölümünün yüksekten düşme sonucu meydana geldiği, başkası tarafından kasten ya da taksirle öldürüldüğü yönünde bir delil tespit edilemediği görüşüne yer verildi. Giresun Başsavcılığından takipsizlik kararı ile ilgili yapılan açıklamada ise iddia ve ihtimallerin titizlikle değerlendirildiği vurgulandı.

Takipsizlik kararını Twitter hesabından paylaşan baba Şaban Vatan, Adalet Bakanı Abdullah Gül’ü etiketleyerek “Bu nasıl bir vicdansızlık? Rabia Naz’ımızın soruşturmasına Savcı Emine Öveyik, Görele’den gitmeden takipsizlik vermiş. Bize bunu açıklayın” mesajını yazdı.

Bir tepki ise CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Melda Onur’dan geldi. Tanal, “Rabia Naz soruşturmasında savcılık, kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Tüm şüpheler giderilmeden gerekli araştırmalar yapılmadan bu dosya kapatılamaz” açıklamasında bulundu. Onur ise “AKP iktidarı Rabia Naz’ın cansız bedeninin altında kaldı” mesajını paylaşarak soruşturmanın kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

13 Nisan 2018’de Giresun’a bağlı Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunan Rabia Naz Vatan, hastaneye kaldırıldı ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Küçük kızın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından iki rapor hazırlandı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, yaralı olarak evin önüne bırakıldığını ve kızının ölümüne neden olan aracı da Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia etti.